Huawei pregătește concedieri masive

Huawei pregătește concedieri masive
scris 14 iul 2019

Huawei Technologies plănuiește concedieri masive în SUA, potrivit surselor Wall Street Journal (WSJ), în contextul în care producătorul chinez se luptă cu efectele includerii de către Statele Unite pe lista companiilor care amenință securitatea națională.

Concedierile vizează subsidiara de cercetare-dezvoltare din SUA, Futurewei Technologies, cu 850 de angajați. Potrivit unei surse WSJ, câteva sute de posturi ar putea fi desființate, iar o parte dintre angajați au fost înștiințați deja că urmează să rămâne fără locurile de muncă actuale. Potrivit unei alte surse a publicației citate, angajații chinezi care lucrează în prezent în centrele de cercetare ale Huawei din SUA vor avea posibilitatea să se întoarcă în China și să lucreze în continuare pentru companie. 

Liderul mondial de pe piața berii renunță la listarea diviziei din Asia-Pacific. Operațiunea urma să fie cel mai mare IPO al anului CITEȘTE ȘI Liderul mondial de pe piața berii renunță la listarea diviziei din Asia-Pacific. Operațiunea urma să fie cel mai mare IPO al anului

Potrivit informațiilor publicate la finele lunii iunie de South China Morning Post, Futurewei, divizia de R&D a Huawei în SUA, s-a separat complet de producătorul chinez, a restricționat accesul angajaților Huawei în birourile sale și a interzis angajaților să mai utilizeze numele și logo-ul companiei-mamă. Măsurile au fost luate după ce mai multe universități și companii au renunțat să mai colaboreze cu Huawei, în urma includerii producătorului chinez pe o "listă neagră" a companiilor care amenință securitatea națională a SUA.

Pentru a relansa discuțiile comerciale cu China, președintele SUA Donald Trump a anunțat la sfârșitul lunii trecute că firmele americane vor avea permisiunea să vândă produse către Huawei Technologies.

Huawei este  cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume.

Potrivit secretarului pentru Comerț Wilbur Ross, guvernul american va emite licențe companiilor care vor dori să vândă produse către grupul chinez Huawei doar dacă nu va exista un pericol pentru securitatea națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
trump
concedieri huawei
futurewei
echipamente telecom
interzicere huawei