Guvernul SUA va emite licențe pentru vânzarea de produse către Huawei, dacă securitatea națională nu va fi în pericol

Guvernul SUA va emite licențe pentru vânzarea de produse către Huawei, dacă securitatea națională nu va fi în pericol
scris 10 iul 2019

Guvernul american va emite licențe companiilor care vor dori să vândă produse către grupul chinez Huawei, dacă nu va exista un pericol pentru securitatea națională, a declarat marți secretarul pentru Comerț Wilbur Ross, fără să precizeze despre ce produse este vorba, transmite Reuters.

Pentru a relansa discuțiile comerciale cu China, președintele Donald Trump a anunțat la sfârșitul lunii trecute că firmele americane vor avea permisiunea să vândă produse către Huawei Technologies, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume, scrie News.ro.

Comentariile lui Trump au avut loc după ce Statele Unite au inclus Huawei pe o listă de companii care reprezintă riscuri pentru securitatea națională.

Șeful Orange, achitat de acuzațiile de complicitate la fraudă CITEȘTE ȘI Șeful Orange, achitat de acuzațiile de complicitate la fraudă

În general, piesele și componentele americane nu pot fi vândute companiilor care să află pe lista respectivă fără licențe speciale.

În timp ce producătorii americani de cipuri au salutat anunțul lui Trump, mulți oficiali din industrie și guvern au fost confuzi în privința noii politici.

Ross a afirmat marți, la conferința anuală a Departamentului pentru Comerț, că Huawei va rămâne pe lista de companii, ceea ce înseamnă că licențele vor fi probabil respinse, iar noua politică nu va modifica produsele pentru care vor fi necesare licențe. Cu toate acestea, Ross a spus că vor avea loc unele aprobări.

”Pentru a implementa directiva președintelui de la summitul G20, Departamentul pentru Comerț va emite licențe dacă nu există un pericol pentru securitatea Națională”, a spus Ross, referindu-se la anunțul lui Trump.

Observatorii din industrie au spus că declarațiile lui Ross nu au claritatea așteptată după anunțul lui Trump.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
sua
licente