Instagram folosește inteligența artificială pentru a depista indiciile de hărțuire în fotografiile postate

Instagram folosește inteligența artificială pentru a depista indiciile de hărțuire în fotografiile postate
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2018

Instagram a anunțat că va începe să folosească un sistem care folosește învățarea mecanică pentru a preveni tentativele de hărțuire în cadrul rețelei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Inteligența artificială va scana atât descrierile introduse de utilizatori, cât și imaginile propriu-zise pentru semne care ar putea reprezenta forme de hărțuire. Instagram va folosi AI-ul în mod proactiv, pentru a preveni acest tip de conduită, scrie News.ro.

AI-ul nu va fi singurul care va face evaluarea conținutului, ci va fi la început un instrument ajutător pentru moderatorii umani. La ora actuală, înțelegerea limbajului uman pentru AI nu este suficient de bună pentru ca o companie precum Instagram să se bazeze exclusiv pe el.

LinkedIn a cumpărat, cu 400 de milioane de dolari, un startup care ajută companiile să afle cât de fericiți sunt angajații. Cea mai mare achiziție de la preluarea de către Microsoft CITEȘTE ȘI LinkedIn a cumpărat, cu 400 de milioane de dolari, un startup care ajută companiile să afle cât de fericiți sunt angajații. Cea mai mare achiziție de la preluarea de către Microsoft

În schimb, AI-ul va fi folosit ca un filtru care va scana imaginile și descrierile care le însoțesc înainte ca acestea să fie analizate de un moderator. Astfel, cantitatea de false pozitive care ajung să necesite atenția moderatorilor se speră să fie mai mică.

Cei de la Instagram nu au detaliat modul în care funcționează AI-ul în acest caz și ce aspecte are acesta în vedere când analizează conținutul. Păstrarea secretului ar putea fi un lucru bun în acest caz, în ideea că utilizatorii rău intenționați nu ar afla cum să păcălească algoritmul.

Noua tehnologie, care va fi folosită inclusiv pentru a filtra comentariile postate la transmisiunile video directe, este prima lansată sub umbrela noului șef Instagram, Adam Mosseri, și va fi implementată treptat pe parcursul următoarelor săptămâni.

Instagram este unul din puținele produse Facebook care nu suferă de o imagine proastă și o lipsă de încredere din partea utilizatorilor ca urmare a scandalurilor din ultima vreme. Instagram este un produs profitabil, popular și, foarte important, preferat de tineri.

De aceea, pentru Facebook este foarte important să păstreze imaginea bună și trendul pozitiv pe care se află Instagram, iar eliminarea comportamentelor agresive face clar parte din această politică.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
fotografii