Google face apel împotriva amenzii-record în valoare de 4,34 miliarde de euro pe care i-a aplicat-o CE cu privire la Android

Google face apel împotriva amenzii-record în valoare de 4,34 miliarde de euro pe care i-a aplicat-o CE cu privire la Android
scris 10 oct 2018

Google a făcut apel împotriva amenzii-record în valoare de 4,34 de miliarde de euro pe care i-a aplicat-o, în iulie, Uniunea Europeană (UE), din cauza poziției dominante a sistemului său de operare Android, a anunțat marți grupul american, relatează AFP.

”Am făcut apel împotriva deciziei Comisiei Europene cu privire la Android, la tribunalul uniunii europene”, a declarat un purtător de cuvânt al Google, Al Verney, într-un e-mail transmis AFP.

Bruxellesul i-a reproșat în iulie grupului american că a folosit Android, sistemul său de operare pentru smartphone utilizat de 80% din aparatele din Europa și din lume, pentru a impune supremația serviciului său de căutare online, scrie News.ro.

Microsoft anunță propriul serviciul de streaming pentru gaming, xCloud CITEȘTE ȘI Microsoft anunță propriul serviciul de streaming pentru gaming, xCloud

Comisarul european însărcinat cu concurența Margrethe Vestager a somat totodată întreprinderea americană ”să pună capăt practicilor sale ilegale în următoarele 90 de zile, altfel riscând penalizări de până la 5% din cifra de afaceri medie zilnică mondială a Alphabet”, societatea-mamă a Google.

Această sancțiuneaproape a dublat precedenta amendă-record, în valoare de 2,4 miliarde de euro, impusă de UE tot Google, din cauza încălcării legislației concurenței de către serviciul de comparare a prețurilor în 2017.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
amenda
android