Instagram înăsprește pedepsele pentru hate speech

Instagram înăsprește pedepsele pentru hate speech
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 feb 2021

La două abateri, cei care trimit mesaje ce transmit sau încurajează la ură, se vor trezi cu conturile dezactivate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Instagram a anunțat că va lua măsuri mult mai dure împotriva celor care trimit mesaje care exprimă ură prin intermediul serviciului intern de comunicare al platformei, Instagram Direct.

La prima abatere, autorul nu va mai avea voie să trimită mesaje pentru o anumită perioadă de timp. La a doua abatere, contul acestuia va fi dezactivat imediat.

Instagram va reduce vizibilitatea clipurilor cu watermark de TikTok CITEȘTE ȘI Instagram va reduce vizibilitatea clipurilor cu watermark de TikTok

Algoritmii rețelei sociale vor vâna și vor dezactiva și conturile noi pe care cei vinovați vor încerca să le creeze pentru a scăpa de penalizare și a trimite în continuare mesaje încărcate de ură.

Politicile Instagram interzic mesaje care reprezintă atacuri personale legate de rasă și religie, precum și alte forme de conținut care insinuează mesaje rasiste și antisemite.

Înăsprirea măsurilor luate împotriva acestor tipuri de mesaje vine după un caz recent din Marea Britanie, unde fotbaliștii de culoare ai echipei Swansea City au primit un număr mare de mesaje rasiste, după ce au pierdut un meci de fotbal.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
hate speech