Instagram începe să ceară selfie-uri video pentru verificarea identității

Instagram începe să ceară selfie-uri video pentru verificarea identității
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 nov 2021

Utilizatorii Instagram s-ar putea trezi, la un anumit moment, că li se cere să se filmeze și să trimită filmarea către companie pentru a li se confirma identitatea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Pe platformele sociale s-au înmulțit mesajele celor care povestesc cum, din senin, Instagram le-a cerut să-și verifice identitatea filmându-se din mai multe unghiuri și trimițând filmarea, pentru verificare, companiei americane.

Ca răspuns, Instagram a publicat un scurt mesaj pe Twitter, în care spune că, într-adevăr, când algoritmii companiei detectează un comportament suspect, utilizatorilor li se poate cere să-și verifice identitatea în acest fel.

Qualcomm își va extinde activitatea, urmând să producă inclusiv cipuri pentru BMW CITEȘTE ȘI Qualcomm își va extinde activitatea, urmând să producă inclusiv cipuri pentru BMW

Din câte se pare, nu toți utilizatorii platformei sociale vor trece prin acest proces, ci doar acele conturi care sunt suspectate de activități care contravin regulilor impuse de Instagram.

Această măsură ar putea ajuta la identificarea și eliminarea boților și a celor care fac spam, afectând experiența celorlalți utilizatori ai rețelei.

Cei de la Instagram au ținut, însă, să dea asigurări că nu este folosită recunoașterea facială în acest caz, ci că verificările sunt făcute de o echipă specială de editori.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
selfieuri
video