Instagram va suporta poze foarte înalte

Instagram va suporta poze foarte înalte
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 aug 2022

Pentru a se potrivi noului format video copiat de la TikTok, Instagram schimbă și regulile privind fotografiile, urmând ca utilizatorii să poată posta și imaginii cu raportul 9:16.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Una din probleme de care Instagram s-a lovit când a început să implementeze designul inspirat de la TikTok, a fost că imaginile erau deformate prin alungire, pentru a se încadra corect în noul design.

Designul a fost adoptat pentru clipurile video verticale, însă, fotografiile sunt limitate la un raport 4:5 - acesta fiind cel mai înalt format pe care imaginile de pe Instagram îl pot lua în prezent.

Marca TikTok Music a fost înregistrată în mai multe țări CITEȘTE ȘI Marca TikTok Music a fost înregistrată în mai multe țări

Noul design potrivea automat o imagine 4:5 într-un spațiu 9:16, ceea ce ducea la deformarea acesteia și a stârnit imediat nemulțumirea utilizatorilor.

Pentru a rezolva această problemă, Instagram va testa postarea fotografiilor în format 9:16 (același format cu cel folosit de clipurile verticale Reels), urmând ca în viitorul apropiat să permită utilizatorilor să publice imagini cu acest raport.

Pentru moment, Instagram a amânat implementarea noului desig, după ce s-a lovit de criticile utilizatorilor și propriile date i-au arătat că, din cauza acestuia, utilizatorii au început să folosească mai puțin aplicația.

Meta, compania care deține Instagram, se află într-o cursă de copiere cât mai rapidă a celor mai importante caracteristici ale TikTok, caracteristici ce au început să fie deja vizibile și în cadrul Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
meta
tiktok