Instalarea echipamentelor robotice industriale crește anul acesta cu 18%

Instalarea echipamentelor robotice industriale crește anul acesta cu 18%
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 sep 2017

În 2017, nivelul de automatizare cu ajutorul roboților al întreprinderilor crește cu 18%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform producătorului danez de coboți (arme robotice colaborative) Universal Robots, 2017 va aduce o creștere de 18 procente în ceea ce privește adopția echipamentelor robotice la nivel industrial.

Cei de la Universal Robots susțin că până în 2020 în fabricile din întreaga lumea vor fi instalați peste 1,7 milioane de roboți industriali, aducând o creștere de 15% în intervalul 2018 – 2020.

„Credem că roboții industriali tradiționali vor avea și ei un rol de jucat în contexte de tip Industry 4.0, însă ne așteptăm în continuare ca segmentul coboților să se dezvolte cel mai puternic, ca rezultat al unor tendințe precum creșterea accelerată pentru bunuri de larg consum ce arată că au fost realizate cu un „aport uman” și la standarde de calitate constant ridicate, dar și al unei nevoi permanente a întreprinderilor mici și mijlocii de a automatiza procesele de producție cu eforturi și costuri reduse” a declarat Esben Østergaard, directorul tehnic al Universal Robots.

AKTA a lansat pachetul de servicii integrate cablu, internet, telefonie mobilă și telefonie fixă CITEȘTE ȘI AKTA a lansat pachetul de servicii integrate cablu, internet, telefonie mobilă și telefonie fixă

În viziunea celor de la Universal Robots, alături de colaborarea om-robot, avantajele pe care coboții le aduc în mediul industrial sunt ușurința în instalare și utilizare, greutatea redusă, mobilitatea și prețul accesibil.

„Extinderea utilizării automatizării poate aduce beneficii în majoritatea sectoarelor industriale”, afirmă Esben Østergaard. „Automatizarea cu ajutorul roboților îmbunătățește respectarea standardelor de calitate și a fluxului de producție, nevoi universale în industrie. Din câteva motive, coboții reprezintă azi o opțiune în mod particular atractivă. Aceștia lucrează alături de oameni în loc de a-i face inutili – un avantaj prețios mai ales acolo unde pierderea locurilor de muncă din sectorul producției reprezintă un subiect sensibil. Coboții pot ajuta companiile să își relocalizeze producția în țările lor de origine. Ei sunt în mod special de folos în contexte ce implică producția personalizată de masă, cu valoare adăugată mare a produsului finit.”

viewscnt
Afla mai multe despre
roboti
coboti