Intel a prezentat un concept de tabletă cu două ecrane

Intel a prezentat un concept de tabletă cu două ecrane
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 iun 2018

Gigantul american Intel a prezentat în cadrul târgului Computex de la Taipei un dispozitiv experimental cu două ecrane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși cei de la Intel se referă la acest dispozitiv ca la un PC, în realitate acesta aduce mai mult cu două tablete unite printr-o balama metalică.

Poziționat în mod landscape, acesta poate fi folosit ca un laptop tradițional, cu marea deosebire că va avea o tastatură virtuală pe unul din cele două ecrane în locul unei tradiționale tastaturi fizice.

Unul dintre ecrane poate fi de tip EPD (electronic display paper), o tehnologie care încearcă să reproducă aspectul hârtiei și care este, de regulă, preferat de producători pentru eBook Readere.

Facebook a lansat un canal special pentru gameri CITEȘTE ȘI Facebook a lansat un canal special pentru gameri

Proiectul numit intern Tiger Rapids are rol demonstrativ. Acesta a fost creat pentru a ghida partenerii companiei în dezvoltarea pe viitor a unor dispozitive similare.

În afară de faptul că tastatura virtuală nu este cel mai recomandat instrument de scris pentru mediul business, eventualele dispozitive viitoare care vor îmbrățișa acest format ar putea fi depășite încă de momentul lansării.

Samsung, Apple și Microsoft lucrează deja la dispozitive cu ecrane pliabile, care pot fi transformate din tabletă în telefon și invers, dispozitive care ar trebui să ajungă pe piață în următorii ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
tableta