Intel iese de pe piața modemurilor 5G mobile

Intel iese de pe piața modemurilor 5G mobile
scris 17 apr 2019

Compania care trebuia să dezvolte modem-uri 5G pentru iPhone-urile din 2020 se predă.

Intel anunță într-un comunicat de presă, publicat la puțin timp după ce Apple și Qualcomm au făcut cunoscută nouă lor înțelegere, că nu va mai produce modemuri 5G pentru telefoane.

În schimb, se arată în comunicat, compania americană se va concentra pe modemurile 4G și 5G pentru PC-uri și dispozitive inteligente.

Nu este clar când a luat Intel decizia de a ieși din această piață și când a informat Apple despre acest lucru. Este posibil ca tocmai ieșirea Intel de pe această piață să fi forțat Apple să ajungă la înțelegere cu Qualcomm.

Orange România a deschis smart shop-ul cu numărul 1.000 la nivel internațional CITEȘTE ȘI Orange România a deschis smart shop-ul cu numărul 1.000 la nivel internațional

Înțelegerea dintre Apple și Qualcomm a venit ca o mare surpriză pentru toată lumea. Avocații celor două companii își prezentau încă argumentele într-un nou proces deschis în California în vreme ce la nivel înalt se purtau negocieri.

În comunicatul de presă Intel susține că nu a găsit în piața 5G o cale clară către profitabilitate, ca motivație pentru ieșirea de pe piața modemurilor 5G pentru dispozitive mobile.

Exit-ul Intel și noua înțelegere dintre Apple și Qualcomm lasă liber drumul pentru iPhone-uri cu modemuri 5G Qualcomm în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
apple
qualcomm