Intel și Brookfield Asset Management vor investi până la 30 de miliarde de dolari în fabrici de cipuri în Arizona

Intel și Brookfield Asset Management vor investi până la 30 de miliarde de dolari în fabrici de cipuri în Arizona
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2022

Intel și compania Brookfield Asset Management din Canada au convenit să finanțeze în comun investiții de până la 30 de miliarde de dolari în fabricile de cipuri de vârf ale producătorului de cipuri din Arizona, alimentând ambiția Intel de mări producția de semiconductori în țară, fără a exercita presiuni asupra bilanțului său contabil, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Filiala de infrastructură a Brookfield va investi până la 15 miliarde de dolari pentru o participație de 49% în proiectul de extindere, în timp ce Intel va păstra pachetul majoritat de acțiuni și controlul operațional asupra celor două fabrici de cipuri menite să producă cipuri avansate în Chandler, Arizona, scrie News.ro.

Ministerul Transporturilor pune pe masă datele: În România, 1 km de cale ferată simplă, fără poduri sau tuneluri, poate fi construit în 12 luni, iar 1 km de autostradă - în 8 luni CITEȘTE ȘI Ministerul Transporturilor pune pe masă datele: În România, 1 km de cale ferată simplă, fără poduri sau tuneluri, poate fi construit în 12 luni, iar 1 km de autostradă - în 8 luni

Investiția este o extindere a unui acord semnat de Intel și Brookfield în februarie, pentru a explora opțiunile de finanțare a noilor fabrici de producție ale Intel.

Cele două companii nu au dezvăluit termeni specifici.

David Zinsner, directorul financiar al Intel, le-a spus analiștilor că rata dobânzii este între 4,4% și 8,5%, ceea ce este mai scump decât finanțarea prin oblifațiuni, dar mai ieftină decât finanțarea prin vânzarea de acțiuni.

Pentru furnizorii de capital privat precum Brookfield, finanțarea reprezintă o oportunitate de investiții generatoare de fluxuri de numerar, asemănătoare cu investițiile de capital privat în infrastructură, cum ar fi centrele de date și fibră, semnalând încrederea pe termen lung a investitorilor în cererea de semiconductori.

Prin acord, Intel va putea păstra capacitatea de îndatorare pentru alte priorități cu angajament de finanțare, pentru un proiect pe mai mulți ani, menținând în același timp controlul operațional.

Zinsner se așteaptă că aceasta ar putea fi prima dintre multele structuri de finanțare similare pe care industria semiconductorilor le explorează.

Acordul vine, de asemenea, după ce președintele american Joe Biden a semnat în această lună Legea pentru Cipuri și Știință, care include acordarea de subvenții de 52,7 miliarde de dolari pentru producția și cercetarea în domeniul semiconductorilor în SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
cipuri