Este oficial, iPadOS 16 va fi lansat mai târziu decât iOS 16

Este oficial, iPadOS 16 va fi lansat mai târziu decât iOS 16
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 aug 2022

Apple a confirmat că, pentru prima oară, noile versiuni ale sistemelor de operare pentru iPhone și iPad vor avea programe diferite de lansare, al doilea urmând să fie disponibil mai târziu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ciclul sincronizat de lansare a noilor versiuni de iOS și iPadOS se rupe anul acesta pentru prima oară de la separarea celor două sisteme de operare. Apple a confirmat zvonurile și a anunțat că, într-adevăr, iPadOS 16 va fi lansat mai târziu decât iOS 16.

În fapt, în vreme ce iOS 16 va fi disponibil, cel mai probabil, în septembrie, iPadOS nici nu va avea o versiune 16, ci va fi lansat, când va fi gata, direct sub versiunea 16.1.

Casca PlayStation VR2 va fi lansată la începutulul lui 2023 CITEȘTE ȘI Casca PlayStation VR2 va fi lansată la începutulul lui 2023

Până anul acesta, Apple a ținut mult ca cele două sisteme de operare să fie actualizate sincronizat. În acest scop, au fost cazuri când s-a decis chiar amânarea anumitor facilități pentru ca cele două să fie actualizate împreună.

Apple nu oferă un motiv oficial pentru această amânare, însă, cei de la Bloomberg, care au scris primii despre amânarea lansării noii versiuni de iPadOS, spun că de vină este noul manager de task-uri, Stage Manager.

Acesta ar trebui să îmbunătățească lucrul cu mai multe ferestre pe tabletele Apple, însă, cei care l-au testat în cadrul versiunilor beta spun că are probleme majore și pare implementat în grabă.

Stage Manager va fi implementat și pe macOS Ventura, ceea ce ridică semne întrebare și cu privire la disponibilitatea noii versiuni a sistemului de operare pentru laptopurile și desktop-urile Apple. Însă, spre deosebire de tablete, pe un laptop, dotat deja ca funcții avansate de multi-tasking, o funcție problematică precum Stage Manager poate fi mai ușor ignorată până va fi reparată.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipados 16
ipad