Inteligența artificială blochează 99,9% din spam-ul și tentativele de phishing care vizează utilizatorii de Gmail

Inteligența artificială blochează 99,9% din spam-ul și tentativele de phishing care vizează utilizatorii de Gmail
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 iun 2017

Google a anunțat că a protecția utilizatorilor Gmail de spam și phishing se face acum printr-un sistem de inteligență artificială care blochează 99,9% din mesajele malițioase.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gmail a avut întotdeauna un eficient filtru anti-spam și o bună protecție împotriva tentativelor de furt a datelor personale (phishing). Însă, clasicele metode euristice au fost înlocuite acum de inteligența artificială.

AI-ul din spatele protecției de care se bucură Gmail a învățat să deosebească eficient spam-ul și phishing-ul de mesajele obișnuite printr-un proces cunoscut în rândul specialiștilor în inteligență artificială drept ” machine learning”.

Repararea iPhone-urilor în service-urile terților va fi susținută de Apple cu propria tehnologie CITEȘTE ȘI Repararea iPhone-urilor în service-urile terților va fi susținută de Apple cu propria tehnologie

Pentru a ne face o idee mai clară despre ce înseamnă acel procent de 99,9% din întreg spam-ul și phishing-ul care vizează utilizatorii Gmail, cei de la Google spun că aceste tipuri de mesaje reprezintă undeva între 50% și 70% din totalul mail-urilor primite de serverele companiei.

În cazurile atacurilor la scară largă, AI-ul celor de la Google întârzie puțin mesajele primite pentru a realiza o analiză detaliată și a corobora datele obținute de la mai multe conturi care se confruntă cu un posibil atac.

Mai mult, acest nou model de detecție conlucrează cu Google Safe Browsing, serviciul care monitorizează link-urile și site-urile malițioase în browser-ul Chrome. Astfel, utilizatorul este avertizat când dă click pe un link sau atașament din Gmail care duce către un site cunoscut pentru răspândirea de malware.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
gmail
spam
phishing
inteligenta artificiala