Investițiile Apple în R&D sunt la cel mai mare nivel din toate timpurile

Investițiile Apple în R&D sunt la cel mai mare nivel din toate timpurile
scris 4 aug 2019

4,2 miliarde de dolari a investit Apple în cercetare și dezvoltare doar în ultimul trimestru, iar suma pentru tot anul ar putea trece de 16 miliarde de dolari.

Cu 4,2 miliarde de dolari investite doar în trimestru care s-a încheiat la finalul lunii iunie, investițiile în R&D făcute de Apple au ajuns la cel mai mare nivel din toate timpurile.

Ca procent, investițiile în R&D au reprezentat 7,9% din veniturile totale obținute de Apple în ultimul trimestru. Este cel mai mare procent din venituri investit în R&D de Apple din 2003 până în prezent.

La acea vreme, principalele produse ale companiei erau iPod și Mac.

Serviciul de video streaming deținut de Microsoft a ajuns pe primul loc în App Store CITEȘTE ȘI Serviciul de video streaming deținut de Microsoft a ajuns pe primul loc în App Store

Conform anliștilor, care își bazează calculele pe cheltuielile făcute de Apple până acum, investițiile companiile în R&D pe întreg anul 2019 au șanse mari să sară de 16 miliarde de dolari.

Procentual, Apple nu cheltuiește pe R&D la fel de mult din venituri precum alte mari companii de tehnologie. Tot în ultimul trimestru, Microsoft a cheltuit pe R&D 13,4%, în vreme ce același tip de investiții în aceeași perioadă au fost de 15,7% în cazul Google.

Cheltuielile pe cercetare și dezvoltare făcute de Apple au crescut constant în ultimii ani, iar Directorul Financiar al companiei, Luca Maestri, se așteaptă ca acest trend să continue.

Maestri dă ca exemplu recenta achiziție a diviziei de modemuri 5G a Intel și spune că pe lângă valoarea de 1 miliard de dolari a tranzacției va fi necesară și o investiție imediată în dezvoltarea tehnologiilor 5G pe care compania le va folosi pe viitor în propriile produse, precum iPhone.

Șeful companiei, Tim Cook, a declarat după achiziționarea diviziei de modemuri 5G a Intel că Apple trebuie să dețină și să controleze tehnologiile pe care își bazează produsele. Declarația a devenit cunoscută în rândul analiștilor ca doctrina Tim Cook.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
tim cook
investiții
r&d