iOS 13 oferă o nouă opțiune pentru protejarea datelor de localizare

iOS 13 oferă o nouă opțiune pentru protejarea datelor de localizare
scris 4 iun 2019

Apple va include în viitoarea versiune de iOS opțiunea acordării o singură dată a accesului de la funcția de localizare.

Compania americană a anunțat în cadrul conferinței WWDC 2019 că utilizatorii smartphone-urilor sale vor avea la dispoziție o nouă opțiune privind localizarea.

Pe lângă opțiunile actuale, iOS 13 va include opțiunea acordării o singură dată a accesului la coordonatele geografice pentru aplicațiile care cer acest lucru.

Până acum, utilizatorul avea trei opțiuni: să acorde acces la localizare permanent, doar când aplicația rulează în mod activ sau deloc. Acum, acesta poate da voie unei aplicații să acceseze datele de localizare o singură dată.

iOS 13 va include un mod întunecat, noi funcții pentru protejarea intimității și un set actualizat de aplicații Apple CITEȘTE ȘI iOS 13 va include un mod întunecat, noi funcții pentru protejarea intimității și un set actualizat de aplicații Apple

Deși pare o schimbare minoră la prima vedere, aceasta va fi cu siguranță apreciată de acei utilizatori care au ajuns să fie din ce în ce mai atenți când vine vorba de intimitate și date personale.

Noua opțiune va fi utilă în mod special atunci când nu se dorește acordarea permanentă a accesului la informațiile privind localizarea, ci doar strict în momentele în care aplicațiile au nevoie de acestea pentru realizarea unor funcții.

Opțiunile privind localizarea din iOS vor viza orice formă de acces la informații, indiferent că se folosește în acest sens GPS-ul, conexiunea, WiFi, Bluetooth-ul sau altele.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios
intimitate
localizare