Apple lansează un nou Mac Pro

Apple lansează un nou Mac Pro
scris 4 iun 2019

Noul Mac Pro este surpriza hardware pe care Apple a pregătit-o anul acesta pentru WWDC, un eveniment dedicat de regulă software-ului.

Noul Mac Pro nu arată foarte diferit de foarte vechiul Mac Pro, însă face loc unor componente foarte performante și extrem de scumpe.

Unitatea este acoperită cu o ramă din oțel inoxidabil care poate fi trasă cu ajutorul unui mâner. Interiorul este modular, ceea ce ar trebui să facă mai simplă schimbarea componentelor în cazul unui upgrade.

Mac Pro suportă procesoare Intel Xeon cu până la 28 de nuclee. Pe noul PC poate fi instalată o cantitate enormă de memorie: 1,5 TB RAM.

Pentru video vor putea fi folosite două plăci Radeon Pro Vega II.

Dropbox mărește spațiul de stocare și crește prețurile pentru unele din abonamente CITEȘTE ȘI Dropbox mărește spațiul de stocare și crește prețurile pentru unele din abonamente

Pe partea de conectivitate există două porturi Thunderbolt 3, două USB-A, două de rețea și o ieșire audio de 3,5 mm.

Cei care realizează procesoare video vor putea achiziționa un hardware special, numit Afterburner. Cu o capacitate de procesare de 6 miliarde de pixeli pe secundă, acesta este capabil să redea simultan trei stream-uri RAW în format 8K.

Configurația de bază include un procesor Xeon cu 8 nuclee, 32 GB RAM, 256 GB SSD și o placă grafică Radeon Pro 580X. Aceasta va costa 6.000 de dolari.

Cea mai performantă configurație posibilă pentru nou Mac Pro, care va fi disponibil în toamnă, va costa peste 35.000 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
mac pro