iOS 15.0.2 repară găuri de securitate și bug-uri

iOS 15.0.2 repară găuri de securitate și bug-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 oct 2021

Apple a lansat deja al doilea update de mentenanță pentru iOS 15, ce are ca obiectiv principal rezolvarea unei grave probleme de securitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

iOS 15.0.2, la fel ca iPadOS 15.0.2, vine să rezolve mai multe probleme ale celei de-a 15-a versiuni a sistemelor de operare dezvoltate de Apple pentru smartphone-urile și tabletele sale.

În primul rând, acest update minor adresează o vulnerabilitate care permitea rularea de cod extern cu cele mai înalte privilegii de acces posibile - atacatorul putea da, practic, orice comandă.

Pixel 6 va avea o funcție exclusivă de eliminare rapidă a oamenilor și obiectelor nedorite din poze CITEȘTE ȘI Pixel 6 va avea o funcție exclusivă de eliminare rapidă a oamenilor și obiectelor nedorite din poze

Nu este vorba doar de o vulnerabilitate ce ar putea fi exploatată, ci de una despre care Apple spune, fără a oferi detalii, că este exploatată în mod activ de hackeri.

Dincolo de această gaură de securitate, Apple spune că cel mai recent update repară și mai multe bug-uri. Printre acestea, se numără mai multe bug-uri legate de serviciul Find My, precum cel care făcea ca noul portofel Apple din piele cu MagSafe să nu se conecteze la rețea și cel din cauza căruia AirTag-urile proprii nu apăreau în secțiunea Find My‌ Items din aplicație.

Mai este rezolvat un bug care făcea ca sistemul CarPlay să nu poată deschide aplicațiile audio sau să întrerupă redarea conținutului și unul care ștergea pozele salvate din iMessage atunci când chat-ul prin care au fost primite era șters.

Apple a început să testeze și iOS 15.1, primul update major de iOS 15, care, printre altele, va permite salvarea dovezii de vaccinare în aplicația Wallet.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
securitate ios
ipados
iphone
ipad