iPhone 15 Pro va avea un buton cu acțiuni configurabile

iPhone 15 Pro va avea un buton cu acțiuni configurabile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 iul 2023

Apple va dota modelele Pro ale următoarei serii de iPhone cu un buton a cărui acțiune poate fi aleasă de utilizator.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Zvonul conform căruia iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max vor avea un așa numit buton de acțiune circulă deja de ceva timp, însă, acum, există și o confirmare venită indirect de la Apple.

Referiri la acest buton au fost descoperite în codul celei mai recente versiuni beta de iOS 17. Butonul de acțiune va lua locului vechiului buton folosit până acum pentru oprirea sunetelor.

Apple, dată în judecată pentru un miliard de dolari în Marea Britanie CITEȘTE ȘI Apple, dată în judecată pentru un miliard de dolari în Marea Britanie

Noul buton va putea fi configurat să servească anumite acțiuni sau să deschidă diverse aplicații. Spre exemplu, utilizatorii cu nevoi speciale ar putea să atribuie acestui buton una din numeroasele funcții de accesibilitate.

Un alt exemplu, mai general, este realizarea unei fotografii. Cu această acțiune, utilizatorul va apăsa butonul pentru a face o poză direct, fără să mai deblocheze ecranul sau să deschidă vreo aplicație.

La nivelul sistemului de operare vor fi disponibile și alte acțiuni între care utilizatorii vor putea alege. Printre acestea se numără rularea unui așa-numit Siri shortcut, aprinderea lanternei, folosirea funcției de mărire, traducerea și salvarea unei însemnări vocale.

Prin adăugarea acestui buton și a altor facilități exclusive, Apple încearcă să diferențieze și mai clar modelele Pro de celelalte smartphone-uri din seria iPhone 15.

iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max ar urma să fie scumpite, conform unor zvonuri vehiculate pe surse. Apple va încerca astfel să continue să-și crească veniturile, în condițiile în care cererea de smartphone-uri a scăzut pe fondul inflației.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 15 pro
ios 17
buton