iPhone-urile din 2020 ar putea avea un sistem foto 3D

iPhone-urile din 2020 ar putea avea un sistem foto 3D
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 ian 2019

Conform unor surse anonime citate de Bloomberg, principalele noutăți pe care Apple le pregătește pentru iPhone-urile de anul acesta, dar și cele de anul viitor au în vedere partea foto și realitatea augmentată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cel puțin unul din iPhone-urile de anul viitor vor fi dotate cu un sistem foto 3D care va sprijini dar nu se va rezuma doar la eforturile companiei în domeniul realității augmentate.

Camera va fi implementată pe spatele telefonului și va putea genera o reconstituire 3D a mediului înconjurător până la o distanță de aproximativ 4,5 metri.

Aceasta va folosi laser, spre deosebire de camera 3D de pe iPhone-urile actuale, care este montată frontal, are o rază de 25-50 de centimetri și folosește un sistem de lumini pentru scanarea feței utilizatorului în vederea autentificării acestuia.

Examinarea extrădării directoarei financiare Huawei Meng Wanzhou, amânată la 6 martie de justiția canadiană CITEȘTE ȘI Examinarea extrădării directoarei financiare Huawei Meng Wanzhou, amânată la 6 martie de justiția canadiană

Conform surselor citate de Bloomberg, sistemul foto de iPhone-urile din 2020 va fi compus din trei camere și vor beneficia de un chip mai puternic pentru procesare.

Sistemul foto 3D format din trei camere va îmbunătăți capacitățile de augmentare a realității și vor ajuta în același timp la crearea unui efect de profunzime mult mai bun în fotografii, precum și adăugarea în acestea a unor obiecte virtuale.

Același sistem foto 3D bazat pe laser ar putea fi disponibil tot în 2020 și pe iPad Pro. Se pare că senzorii foto pentru acest sistem vor fi furnizați de Sony.

Sursele citate de Bloomberg susțin că Apple a încercat deja în anii trecuți să implementeze un sistem foto 3D pe iPhone-uri însă nu a fost mulțumită de performanțe și a amânat.

Primele smartphone-uri cu 1 TB capacitate de stocare - pregătite spre lansare CITEȘTE ȘI Primele smartphone-uri cu 1 TB capacitate de stocare - pregătite spre lansare

Capacitățile 3D ale iPhone-urilor de anul viitor ar putea fi doar un pas intermediar către o cască de realitate augmentată pe care Apple ar pregăti-o tot pentru 2020.

Și modelul cel mai scump de iPhone pe care Apple îl va lansa anul acesta va avea un sistem foto compus din trei camere. Acesta va permite capturarea unui câmp vizual mai larg și folosirea unui factor mai mare de mărire.

Conform acelorași surse, Apple testează în prezent posibilitatea folosirii unui conector USB-C în locul tradiționalului Lightning, ceea ce însemna că dispozitivele Apple ar putea folosi același standard de încărcare ca și cele cu Android, simplificând viața celor care posedă atât produse Apple, cât și telefoane sau tablete cu Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ipad