Primele smartphone-uri cu 1 TB capacitate de stocare - pregătite spre lansare

Primele smartphone-uri cu 1 TB capacitate de stocare - pregătite spre lansare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 ian 2019

Producătorul coreean Samsung a anunțat că a început să producă primele chip-uri de stocare pentru smartphone-uri din lume cu capacitatea de 1 TB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chip-ul celor de la Samsung este de tip eUFS (embedded Universal Flash Storage) și va fi primul care va permite producătorilor de smartphone-uri să vândă dispozitive cu 1 TB spațiu intern de stocare folosind un singur astfel de chip.

Cu promisiunea oferirii utilizatorilor de smartphone o experiență mai apropiată de laptopuri (cel puțin din punctul de vedere al spațiului de stocare disponibil), cum a spus șeful departamentului de marketing Cheol Choi, noul chip are aceeași dimensiune ca cel de 512 GB.

Conform producătorului, chip-ul de 1 TB va avea viteze de până la 1.000 MB/s, aproximativ de 10 ori mai rapid decât un card de memorie microSD obișnuit.

Apple va reduce prețurile la iPhone în unele țări după scăderea de 15% din primul trimestru CITEȘTE ȘI Apple va reduce prețurile la iPhone în unele țări după scăderea de 15% din primul trimestru

Noul chip se află deja în procesul de producție în masă, ceea ce înseamnă că primele smartphone-uri care vor avea 1 TB spațiu de stocare ar putea fi lansate chiar anul acesta.

Nu ar fi exclus chiar ca primul smartphone cu 1 TB spațiu intern de stocare să fie Galaxy S10, dispozitiv care va fi prezentat oficial pe 20 februarie și se pare că va avea 12 GB memorie RAM într-una dintre variante.

Până acum, singura posibilitate de a beneficia de 1 TB spațiu de stocare pe un smartphone era completarea unui spațiu intern de 512 GB (capacitatea maximă de stocare internă de până acum) cu un card de memorie de aceeași capacitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy s10
chip