iPhone X trebuia să fie lansat abia în 2018

iPhone X trebuia să fie lansat abia în 2018
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 nov 2017

Apple a intenționat inițial să iasă pe piață cu iPhone X în 2018, dar s-a răzgândit și a grăbit procesul de dezvoltare pentru ca smartphone-ul să fie gata anul acesta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vicepreședintele Apple pe partea de hardware, Dan Riccio, a declarat într-un interviu acordat pentru Mashable că gigantul american programase inițial lansarea lui iPhone X pentru anul viitor.

Fără să menționeze care a fost motivația deciziei, Riccio vorbește despre faptul că șefii companiei s-au răzgândit la un moment dat și au fixat 2017 ca data la care iPhone X să iasă pe piață.

VIDEO Razer lansează primul său smartphone, un flagship cu câteva sute de euro mai ieftin decât iPhone X sau Note 8 CITEȘTE ȘI VIDEO Razer lansează primul său smartphone, un flagship cu câteva sute de euro mai ieftin decât iPhone X sau Note 8

Drept urmare, continuă Riccio, Apple a investit multe resurse pentru finalizarea dispozitivului la timp. Compania a trebuit să ia deciziile corecte de la începutul procesului de dezvoltare, neavând timp pentru eventuale modificări din mers.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Interesant este, conform aceluiași reprezentant al companiei americane, că Apple nu a intenționat niciun moment să doteze iPhone X cu un senzor de amprente, fie el montat pe spatele telefonului sau integrat în ecran. De la bun început s-a lucrat la sistemul Face ID de autentificare facială.

Ținând cont că mai mulți competitori, printre care LG și Samsung, au lansat anul acesta telefoane cu rame înguste, decizia finală a celor de la Apple se dovedește a fi cea corectă. Ar fi fost oarecum rușinos pentru Apple să vină și anul acesta cu un design vechi în timp ce competiția trece la un nou nivel.

Folosirea sistemului de recunoaștere facială Face ID pe iPhone X și lansarea în 2017 a acestuia menține în continuare Apple cu un pas înaintea concurenților, cel puțin pe partea hardware.

iPhone X va fi disponibil începând din 3 noiembrie, iar cea mai ieftină variantă a acestuia, cu 64 GB memorie, va costa 999 de euro fără taxe.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone x
apple