Jack Ma, Alibaba Group: Internetul va provoca schimbări dureroase în economia mondială timp de mai multe decenii

Jack Ma, Alibaba Group: Internetul va provoca schimbări dureroase în economia mondială timp de mai multe decenii
scris 24 apr 2017

Societatea trebuie să se pregătească pentru schimbări dureroase în economia mondială provocate de Internet, a avertizat luni președintele Alibaba Group, Jack Ma, transmite Bloomberg.

Lumea trebuie să schimbe sistemele de educație și să stabilească cum să lucreze cu roboți, pentru a atenua impactul provocat de automatizare și economia Internetului, a spus Ma într-un discurs susținut la o conferință despre antreprenoriat din Zhengzhou, China, scrie News.ro.

“În următorii 30 de ani lumea va trece prin mai multă durere decât fericire. Conflictele sociale din următoarele trei decenii vor avea impact în toate industriile și aspectele vieții”, a spus Ma.

Este un discurs neobișnuit pentru co-fondatorul Alibaba, care tinde să adopte un rol de vizionar al promisiunilor viitorului. El a explicat la eveniment că a încercat să avertizeze oamenii în primele zile ale comerțului electronic că acesta va perturba comerțul tradițional, dar puțini au ascultat.

De această dată, Ma vrea avertizeze în privința impactului noilor tehnologii astfel încât nimeni să nu fie surprins.

Uber, acuzată că și-a urmărit utilizatorii și după ce aceștia au dezinstalat aplicația. Compania neagă CITEȘTE ȘI Uber, acuzată că și-a urmărit utilizatorii și după ce aceștia au dezinstalat aplicația. Compania neagă

“În urmă cu 15 ani am vorbit de 200-300 de ori, reamintind tuturor că Internetul va influența toate industriile, dar oamenii nu au ascultat pentru că eram un nimeni”, a spus el.

Alibaba, cel mai mare operator chinez de comerț electronic, cheltuiește miliarde de dolari pentru noi afaceri, de la producția de filme și streaming video la finanțare și cloud computing.

Compania din Hangzhou, considerată un barometru pentru încrederea consumatorilor chinezi, vrea să se extindă în străinătate după ce a cumpărat o participație de control la Lazada Group, pentru a-și crea o bază în Asia de Sud-Est, intrând în concurență cu Amazon.com.

Ma, în vârstă de 52 de ani, a criticat și industria bancară tradițională, afirmând că creditarea trebuie să fie la dispoziția mai multor membri ai societății. Lipsa unui sistem de creditare solid crește costurile pentru toată lumea, a apreciat el.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
jack ma
alibaba group
internet