Directorul general al LafargeHolcim a demisionat din cauza afacerilor grupului în Siria

Directorul general al LafargeHolcim a demisionat din cauza afacerilor grupului în Siria
scris 24 apr 2017

Directorul general al LafargeHolcim, Eric Olsen, a demisionat din cauza unei investigații referitoare la plățile făcute de grup în Siria pentru continuarea activității unei fabrici de ciment, fonduri care ar fi ajuns la organizația Stat Islamic, transmite Bloomberg.

”Rolul și posibila implicare a lui Ric Olsen au fost în atenție”, se arată într-un comunicat al grupului, potrivit căruia CEO-ul nu a fost responsabil și nici nu ar fi știut de nereguli.

Într-un comunicat separat, compania a anunțat că Olsen va pleca pe 15 iulie, iar președintele Beat Hess va fi director general pe perioada căutării unui nou CEO, scrie News.ro.

LafargeHolcim a confirmat că procedurile legale continuă în Franța.

Plecarea lui Olsen are loc după ce LafargeHolcim a anunțat că o investigație internă a constatat ”erori semnificative de judecată” după ce au fost plătiți bani unor grupuri armate siriene pentru a continua activitatea fabricii de ciment din Siria.

Decizia a fost luată de directori locali și regionali, dar ”unii membri ai conducerii grupului au avut cunoștință”, potrivit companiei.

Plățile au fost făcute de Lafarge SA, compania franceză care a fuzionat cu compania elvețiană Holcim în iulie 2015, pentru a deveni cel mai mare producător de ciment din lume.

PSD vrea stoparea privatizărilor timp de 5 ani, naționalizarea acțiunilor și activelor la companii privatizate fraudulos, dar și a unor titluri la Fondul Proprietatea CITEȘTE ȘI PSD vrea stoparea privatizărilor timp de 5 ani, naționalizarea acțiunilor și activelor la companii privatizate fraudulos, dar și a unor titluri la Fondul Proprietatea

Olsen a devenit director general al grupului format prin fuziune, după ce a fost vicepreședinte executiv al Lafarge însărcinat cu operațiunile.

Controversa legată de afacerile din Siria a escaladat atunci când Ministerul francez al Economiei a confirmat în ianuarie că în septembrie a înaintat o plângere la procuratură împotriva LafargeHolcim din cauza activităților din Siria.

O anchetă internă a constatat că au fost date fonduri unor terțe părți care apoi au făcut aranjamente cu un număr de grupuri, inclusiv cu unele supuse sancțiunilor.

Compania a apreciat că plățile sunt inacceptabile.

Luptătorii organizației Stat Islamic au confiscat fabrica în septembrie 2014.

Plecarea lui Olsen are loc într-o perioadă în care acesta lucra pentru îndeplinirea beneficiilor promise ale fuziunii.

În martie, Olsen a spus că este optimist în privința creșterii companiei, inclusiv în Statele Unite, și că grupul anticipează o creștere de peste 10% a profitului din activitățile în termeni comparabili.

viewscnt
Afla mai multe despre
lafargeholcim
eric olsen