Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din lume

Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din lume
scris 27 iul 2017

Șeful Amazon, Jeff Bezos, este cel mai nou lider al topului mondial al bogaților.

Jeff Bezos l-a detronat pe Bill Gates și a ajuns cel mai bogat om din lume după ce acțiunile Amazon au înregistrat o creștere importantă, iar acțiunile Microsoft au scăzut concomitent.

CITEȘTE ȘI Provocarea auto a verii vine de la BMW și Auto Cobălcescu

Miercuri, la închiderea piețelor, între averea lui Bill Gates și cea lui Jeff Bezos era o diferență de 1 miliard. Bill Gates era cotat la 90 de miliarde, iar Jeff Bezos la 89 de miliarde.

Creșterea prețului pe acțiunile Amazon cu aproximativ 15 dolari, concomitent cu o mică scădere pentru acțiunile Microsoft, l-au adus pe șeful Amazon în poziția de cel mai bogat om din lume, cu 90,9 miliarde versus 90,7 miliarde ale lui Bill Gates.

Veniturile Orange România au crescut cu 7,8% în S1, la 513 milioane de euro CITEȘTE ȘI Veniturile Orange România au crescut cu 7,8% în S1, la 513 milioane de euro

Jeff Bezos este al șaselea nume care ajunge pe primul loc în clasamentul celor mai bogați oameni din lume în ultimii 30 de ani. Bill Gates fost cel mai avut om din lume în ultimii patru ani.

Lansat în 1994 ca un magazin de cărți electronice, Amazon a remodelat peisajul retail-ului din Statele Unite și nu numai. Amazon mai este recunoscut și pentru serviciile sale de cloud precum și pentru ambițiile din ce în ce mai mari ca producător de hardware și de software.

Jeff Bezos, care a fost și unul din primii investitori Google, deține companii importante precum IMDB.com, serviciul de streaming video pentru jocuri Twitch sau Blue Origin, compania spațială care rivalizează cu Space X.

Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din lume

viewscnt
Afla mai multe despre
jeff bezos
bill gates
amazon