Judecător: Apple trebuie să fie judecată pentru acuzațiile că a ascuns în mod fraudulos scăderea cererii de iPhone-uri

Judecător: Apple trebuie să fie judecată pentru acuzațiile că a ascuns în mod fraudulos scăderea cererii de iPhone-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2020

Un judecător federal a decis că Apple trebuie să fie judecată pentru că a ascuns în mod fraudulos scăderea cererii de iPhone-uri, în special în China, care a provocat acționarilor pierderi de zeci de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Chiar dacă a respins majoritatea acuzațiilor, judecătorul districtual Yvonne Gonzalez Rogers a decis că acționarii pot intenta un proces legat de afirmațiile directorului general Tim Cook care a lăudat cererea puternică pentru iPhone-uri, într-o conferință cu analiștii care a avut loc pe 1 noiembrie 2018, cu doar câteva zile înainte ca Apple că spună celor mai mari producători ai săi să reducă producția, scrie News.ro.

Google, într-un proces de 5 miliarde de dolari în care e acuzată de invadarea intimității utilizatorilor CITEȘTE ȘI Google, într-un proces de 5 miliarde de dolari în care e acuzată de invadarea intimității utilizatorilor

”În lipsa unor dezastre naturale sau a altor motive, nu este plauzibil că Tim Cook nu a știut că cererea de iPhone-uri din China este în scădere, cu doar cu câteva zile înainte de a reduce producția”, a scris Rogers.

Judecătorul din Oakland, California, a mai spus că decizia Apple de a nu mai publica numărul de iPhone-uri vândute ”sugerează în mod plauzibil că pârâții se așteptau la declinul vânzărilor”.

Apple nu a răspuns miercuri solicitărilor de comentarii.

Plângerea, care este condusă de Sistemul de Pensii al Angajaților din Rhode Island, a fost făcută după ce, pe 2 ianuarie 2019, Cook a redus în mod neașteptat estimările referitoare la venituri cu până la 9 miliarde de dolari, parțial din cauza tensiunilor comerciale dintre Statele Unite și China.

A fost pentru prima oată de la lansarea iPhone, în 2007, când Apple a redus estimarea referitoare la venituri. Acțiunile Apple au scăzut a doua zi cu 10%, reducând capitalizarea bursieră a companiei cu 74 de miliarde de dolari.

Cook a afirmat la conferința cu analiștii de la începutul lunii noiembrie 2018 că iPhone XS și XS Max au avut un start foarte bun și că, deși pe unele piețe există presiuni de scădere a vânzărilor, ”nu aș include China în această categorie”.

La jumătatea lunii noiembrie 2018, Apple a spus producătorilor Foxconn și Pagatron să oprească planurile pentru noi linii de producție destinate iPhone și unui furnizor important chiar i-a cerut să reducă livrările, potrivit reclamației.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone