LG Mobile a pierdut bani și în primul trimestru al anului

LG Mobile a pierdut bani și în primul trimestru al anului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 mai 2019

Divizia de telefoane a celor de la LG a reușit să reducă pierderile față de trimestrul anterior, dar a pierdut mai mulți bani decât în urmă cu un an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

LG a postat rezultatele financiare pentru primul trimestru, care arată că divizia mobilă trage în continuare în jos o companie care reușește să facă performanță în alte zone.

În primul trimestru al anului, LG Mobile a avut venituri de doar 1,34 milioane de dolari, ceea ce reprezintă o scădere anuală de 30% și cel mai mic venit din cel puțin ultimii 8 ani.

Veniturile LG Mobile din primul trimestru al acestui au ajuns să fi la jumătate față de acum doi ani.

Qualcomm va primi cel puțin 4,5 miliarde de dolari de la Apple CITEȘTE ȘI Qualcomm va primi cel puțin 4,5 miliarde de dolari de la Apple

Divizia de telefoane a înregistrat o pierdere de 181 de milioane de dolari în Q1, ceea este oricum o pierdere mai mică decât în urmă cu un trimestru (290 de milioane de dolari) dar mai mare decât în urmă cu un an (126,85 de milioane de dolari).

La sfârșitul anului trecut, LG l-a numit la conducerea divizie mobile pe Brian Kwon, cel care a obținut rezultate foarte bune cu divizia de Home Entertainment. Focusul imediat al acestuia îl reprezintă reducerea pierderilor și lansarea unui nou flagship.

Per ansamblu, LG a obținut în Q1 un profit de 801 milioane de dolari, după ce în trimestrul anterior întreaga companie a fost trasă pe pierdere de divizia mobilă.

Cel mai bine merg diviziile de Home Entertainment (308,27 milioane de dolari profit) și Home Appliances (647,3 milioane de dolari profit).

viewscnt
Afla mai multe despre
lg
telefoane
smartphone