Huawei va lansa un televizor cu 5G

Huawei va lansa un televizor cu 5G
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 mai 2019

Compania chineză Huawei își pregătește intrarea pe piața electronicelor high-end cu un televizor ce dispune de conectivitate 5G.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Primul televizor Huawei, conform unor surse anonime citate de Nikkei, va avea rezoluție 8K și va folosi un modul 5G propriu care va depăși ca utilizare sfera streaming-ului video.

Dincolo de faptul că va oferi o lățime foarte mare de bandă pentru tot ce presupune conectarea la internet, 5G-ul mai are un potențial avantaj: ar putea fi folosit pentru transferul de date necesar posturilor TV.

Practic, folosind 5G-ul, utilizatorii și operatorii ar putea scăpa de cabluri și receptoare TV. Marea condiție este să existe suport din partea operatorilor în acest sens.

Qualcomm va primi cel puțin 4,5 miliarde de dolari de la Apple CITEȘTE ȘI Qualcomm va primi cel puțin 4,5 miliarde de dolari de la Apple

Prin intermediul modemului 5G, televizorul ar putea lua locul tradiționalului router pentru a asigura conexiuni la internet via 5G pentru toate dispozitivele din casă. Astfel, atât televiziunea, cât și internetul ar putea fi folosite fără fire.

Huawei este cel mai mare producător de echipamente pentru zona telecom și dezvoltă propriul modem 5G. De asemenea, producătorul chinez este al doilea cel mai mare furnizor de chipset-uri pentru televizoare, după MediaTek.

Din aceste considerente, un televizor cu 5G reprezintă un pas logic pentru Huawei, în vederea intrării pe piața electronicelor de top.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
5g
wireless
televizor