Licitația pentru licențele 2K Telecom, evaluate la aproape un milion de euro, va avea loc la 14 august

Licitația pentru licențele 2K Telecom, evaluate la aproape un milion de euro, va avea loc la 14 august

Alexandru Ghiță, acționarul unic al 2K Telecom

scris 30 iul 2018

Licitația pentru licențele de telecomunicații ale 2K Telecom, companie controlată integral de fratele fostului deputat Sebastian Ghiță, Alexandru Ghiță, și intrată în insolvență la începutul anului trecut, după ce Ministerul Finanțelor a refuzat să-i deconteze un ajutor de stat, va avea loc la 14 august în București, la sediul CITR, administratorul judiciar al companiei.

Termenul limită pentru înscrieri a fost stabilit pentru 13 august, ora 11.00.

Licitația va avea loc în data de 14.08.2018, ora 11:00, la sediul ales al administratorului judiciar din București, strada Gara Herăstrău nr. 4, et. 3, sector 2. În cazul în care în cadrul procedurii nu se va prezenta niciun ofertant sau nu se va reuși cesionarea drepturilor deținute de 2K TELEKOM SRL, se va mai organiza o licitație în data de 21.08.2018 în aceleași condiții de preț, oră și locatie. Garanția de participare este de 5% din prețul de pornire fără TVA. Caietul de sarcini poate fi achiziționat de la sediul ales al administratorului judiciar. Documentația de înscriere la licitație va trebui depusă până la ora 11:00 a zilei anterioare ședinței de licitație. Achiziţionarea Caietului de sarcini este obligatorie pentru participarea la licitaţie. Prețul unui Caiet de sarcini este cuprins intre 600 Lei+TVA si 4.000 Lei+TVA”, se arată într-un anunț al CITR.

Curtea de Apel Ploiești anulează sentința prin care compania Asesoft putea intra in faliment CITEȘTE ȘI Curtea de Apel Ploiești anulează sentința prin care compania Asesoft putea intra in faliment

Prețul de pornire al licitației este de 944.000 euro, fără TVA.

Cele două licențe (pentru utilizare frecvențe radio și resurse de numerotație) au fost evaluate la 996.000 euro, preț de piață, conform datelor publicate de Profit.ro la începutul acestui an. La preț de lichidare, evaluarea scade la 747.000 euro.

2K Telecom este controlat integral de fratele fostului deputat Sebastian Ghiță, Alexandru Ghiță, și a intrat în insolvență la începutul acestui an, după ce Ministerul Finanțelor a refuzat să deconteze un ajutor de stat de 20,3 milioane de lei, fapt ce a condus la amânarea plăților către furnizorii operatorului telecom.

Asesoft Technologies, controlată indirect de Sebastian Ghiță și aflată in faliment, începe să își vândă activele, pornind cu terenuri, clădiri de birouri, mașini și spații comerciale, dar și un întreg bloc de locuințe CITEȘTE ȘI Asesoft Technologies, controlată indirect de Sebastian Ghiță și aflată in faliment, începe să își vândă activele, pornind cu terenuri, clădiri de birouri, mașini și spații comerciale, dar și un întreg bloc de locuințe

Cererea de intrare în insolvență a fost înregistrată de companie la 29 decembrie 2016, cum a anunțat atunci în premieră Profit.ro.

2K Telecom deține o licență de utilizare a frecvențelor radio în banda 3.410 – 3.600 MHz, valabilă pentru o perioada de 10 ani începând cu data de 1 ianuarie 2016, obținută în urma unei procedurii de selecție organizată de autoritatea de reglementare în anul 2015, potrivit datelor ANCOM transmise Profit.ro. Compania a plătit 740.100 euro.

“În această bandă pot fi furnizate servicii de transmisii de date și acces la internet pe suport radio de bandă largă”, se precizează în răspunsul ANCOM.

De asemenea, compania mai deține și 5 licențe de utilizare a frecvențelor radio (5 multiplexuri regionale – 4 în București și unul în Pitești) pentru furnizarea de servicii de transmisie a programelor de televiziune digitală terestră, adjudecate în urma licitației pentru alocarea multiplexelor regionale de televiziune digitală finalizată în luna februarie 2015. Licențele pentru utilizarea multiplexurilor sunt valabile pentru perioada 17 iunie 2015 – 17 iunie 2025.

Continuă rebranduirea de firme din grupul Teamnet, intrat în insolvență pe fondul unei anchete DNA: \ CITEȘTE ȘI Continuă rebranduirea de firme din grupul Teamnet, intrat în insolvență pe fondul unei anchete DNA: "Teamnet" dispare din denumire

2K Telecom și-a adjudecat 5 multiplexuri regionale pentru suma de 52.000 euro.

2K Telecom vrea să vândă și participațiile deținute la Idilis SRL (județul Ilfov), Penta Group TSM SRL București și AccessNet International (Prahova), potrivit termene.ro.

Datele raportului de insolvență arată că firma are datorii de peste 60 de milioane de euro către aproape 150 de creditori, printre care Fiscul, BCR, Eximbank, Telekom România, ANCOM, dar și către o rudă, omul de afaceri Vasile Domente, și furnizorii accessNET International și Asesoft Tehnologies controlați de Sebastian Ghiță.

Veștile negative în grupul Teamnet continuă. Cu datorii de 80 milioane de lei și afaceri în cădere, Teamnet Business Services intră în insolvență CITEȘTE ȘI Veștile negative în grupul Teamnet continuă. Cu datorii de 80 milioane de lei și afaceri în cădere, Teamnet Business Services intră în insolvență

Din totalul datoriilor acceptate în tabelul preliminar, de 278,6 milioane lei, Fiscul are de primit 11 milioane lei, BCR - 28 milioane lei, Eximbank - 15 milioane lei, Telekom România  - 30 milioane lei, Ministerul de Interne - 13,4 milioane lei, Autoritatea Națională pentru Reglementare în Comunicații (ANCOM) - 1,8 milioane lei.

Alexandru Ghiță are însă datorii și către unchiul său, omul de afaceri Vasile Domente (8,6 milioane lei), precum și către firme care aparțin fratelui său, fostul deputat Sebastian Ghiță - accessNET International (21,5 milioane lei) și Asesoft Tehnologies (14,1 milioane lei), ultima firmă intrată de asemenea în insolvență.

La finele anului 2017, conform celor mai recente date, operatorul telecom a înregistrat o cifră de afaceri de 14,1 milioane de lei, de la 59,9 milioane de lei în 2016 și 95,2 milioane de lei în 2015, iar pierderea netă a crescut la 23,7 milioane de lei, de la 19,6 milioane de lei în urmă cu un an.

Operatorul avea de încasat creanțe de 32,2 milioane de lei și de plătit datorii de 167,95 milioane de lei.

2K Telecom este deținută integral de Alexandru Ghiță, care a devenit unic acționar după ce a cumpărat de la unchiul său, Vasile Domente, în două etape, aproape 33% din acțiunile companiei.

Telekom obține executarea silită a Ymens Teamnet, din grupul creat de Sebastian Ghiță, pentru suma de 2,8 milioane de lei CITEȘTE ȘI Telekom obține executarea silită a Ymens Teamnet, din grupul creat de Sebastian Ghiță, pentru suma de 2,8 milioane de lei

Domente este unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Buzău, cu o avere estimată la aproape 60 de milioane de euro. Unchiul fraților Ghiță deține afaceri în mai multe domenii, printre care energie regenerabilă și vinificație, conform informațiilor disponibile în presă.

În august 2015, 2K Telecom a vândut licența 4G în bandă de 2.600 MHz (TDD) către RCS&RDS, în baza căreia operatorul controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari a început să furnizeze servicii 4G în mai multe orașe.

La momentul anunțului cesiunii licenței, valoarea tranzacției nu a fost prezentată, dar, conform datelor publicate de RCS&RDS pe pagina dedicată investitorilor, transferul a fost realizat pentru 6,6 milioane de euro, exact cât a plătit 2K Telecom către statul român pentru obținerea acesteia, în 2012.

Licența a fost cumpărată în urma unei licitații organizate de ANCOM în septembrie 2012.

Cu 80 de salariați la finele anului 2017, operatorul și-a început activitatea în 2000 și este un important jucător pe segmentul VPN (virtual private network).

viewscnt
Afla mai multe despre
citr
2k telecom
licitatie
licente
telecomunicatii