Livrările de PC-uri au crescut cu 55% în primul trimestru

Livrările de PC-uri au crescut cu 55% în primul trimestru
scris 13 apr 2021

Pandemia continuă să propulseze piața PC-urilor, aducând încă o creștere importantă în primul trimestru al acestui an și, mai ales, în ciuda crizei de cipuri.

Aproape 84 de milioane de PC-uri au fost livrate în primul trimestru al acestui an, cu 55% mai mult față de aceeași perioadă din 2020, conform IDC.

Comparativ cu T4 2020, se înregistrează o scădere de 8%, însă este o scădere “acceptabilă”, deoarece ultimul trimestru al anului este, în mod tradițional, cel mai bun.

Huawei afirmă că deficitul de cipuri la nivel global este provocat parțial de sancțiunile SUA împotriva sa CITEȘTE ȘI Huawei afirmă că deficitul de cipuri la nivel global este provocat parțial de sancțiunile SUA împotriva sa

Dintre producători, cel mai mult a impresionat Apple, care a vândut de mai bine de două ori mai mult decât în urmă cu an, crescând de la 3,16 milioane la 6,69 milioane de unități livrate. Apple a făcut astfel rocada cu Acer și a urcat pe locul 4 în topul celor mai mari vânzători de PC-uri, având acum o cotă de piață de 8 procente.

Primele trei locuri au rămas neschimbate, cu Lenovo în frunte, urmată de HP și Dell. Lenovo crește cu 59,1%, HP cu 64,1%, iar Dell cu 23,4%.

Și Acer, acum pe locul 5, a avut o creștere impresionantă, de 73,5%, însă nu suficient pentru a nu fi devansată de Apple. Acer are acum 7% din piață.

Creșterea peste așteptări vine, într-o măsură importantă, din livrările rămase neonorate pe finalul anului trecut, care au fost satisfăcute în primul trimestru al acestui an. Dincolo de asta, analiștii se așteptau că piața de PC-uri să aibă de suferit de pe urma crizei de cipuri, ceea ce nu s-a întâmplat.

IDC crede că marii industriei și-au folosit puterea din piață pentru a-și asigura stocuri suficiente de cipuri, lăsând fără componente companiile mici.

viewscnt
Afla mai multe despre
pc
lenovo
hp
dell
apple
acer