Ludovic Orban, reacție la platforma care va scana dezinformările online anunțată de Profit.ro: Democrația înseamnă pluripartidism și libertate de exprimare, înseamnă putere și opoziție. O asemenea propunere ar fi curat putinistă

Ludovic Orban, reacție la platforma care va scana dezinformările online anunțată de Profit.ro: Democrația înseamnă pluripartidism și libertate de exprimare, înseamnă putere și opoziție. O asemenea propunere ar fi curat putinistă
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2022

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban a transmis despre platforma pregătită de DSU, cu sprijinul mai multor ONG-uri, care va scana dezinformările online, informație anunțată în exclusivitate de Profit.rocă ”democrația înseamnă pluripartidism și libertate de exprimare. Înseamnă putere și opoziție, iar o asemenea propunere ar fi curat putinistă”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Sper că este o știre falsă. Că tot se referă la fake news. Cică guvernul lor (nu al nostru) lucrează cu CNA, cu DSU și cu alții la o platformă de detectare a știrilor false din media și online în contextul războiului din Ucraina. În algoritmii propuși ar urma să fie suspectată de propagandă prorusă orice știre în care președintele, premierul sau guvernul sunt considerați corupți sau incompetenți”, a anunțat Orban.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Liderul Forța Dreptei afirmă că, ”dacă este adevărat, este clar că oficialii guvernamentali au luat-o razna complet”.

”Democrația înseamnă pluripartidism și libertate de exprimare. Înseamnă putere și opoziție. O asemenea propunere ar fi curat putinistă. Nu cine critică guvernul și președintele este parte a propagandei ruse, ci comunistoizii care vor să interzică libertatea de exprimare a opoziției din societate. Exact asta face Putin în Rusia. Îi bagă în pușcarie pe opozanți, închide presa liberă, blochează platformele de social media. Ca să nu mai zic că se induce ideea perversă că cine critică guvernul este cu ruși.”, declară Ludovic Orban.

Deputatul menționează că ”va critica la fel de sever guvernanții, indiferent ce aberații antidemocratice născocesc”, scrie News.ro.

”Și sunt convins că nimeni nu se va duce pe fenta lor”, mai spune Orban.

Un grup de lucru creat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), la care s-a alăturat și Guvernul României, împreună cu CNA și mai multe ONG-uri, pregătește o platformă informatică, ce va scana presa online, dar și bloguri și rețele sociale, pentru a găsi “fake news”, surse de dezinformare și propagandă în contextul conflictului din Ucraina, relatează Profit.ro.

Echipa de comunicare a Guvernului a cerut departamentelor de relații publice din toate ministerele, într-un mesaj comun transmis pe email, să desemneze câte un reprezentant în grupul de lucru și să vină, până vineri, 11 martie, cu observații pe narativele și cuvinte cheie incluse în motoarele de căutare și în parametrii de analiză.

viewscnt
Afla mai multe despre
ludovic orban