Magazinul de aplicații mobile al Google a generat venituri de 11,2 miliarde de dolari

Magazinul de aplicații mobile al Google a generat venituri de 11,2 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2021

Magazinul de aplicații mobile al Google a generat venituri de 11,2 miliarde de dolari în 2019, potrivit unei declarații depusă la autoritățile de reglementare făcută publică weekendul trecut, care oferă pentru prima oară o imagine mai clară referitoare la rezultatele financiare ale serviciului respectiv, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procurorii generali din Utah și alte 36 de state sau districte americane care au dat în judecată Google pentru presupuse încălcări ale legislației antitrust cu magazinul de aplicații au mai spus într-un nou dosar neredactat că afacerea a avut în 2019 un profit brut de 8,5 miliarde de dolari și venituri din exploatare de 7 miliarde de dolari, la o marjă de funcționare de peste 62%, scrie News.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Cifrele includ vânzările de aplicații, achizițiile în aplicație și anunțurile din magazinul de aplicații.

Google a declarat pentru Reuters că datele ”sunt folosite pentru a ne caracteriza greșit afacerea într-un proces fără fond”.

Compania și acuzatorii săi au afirmat, într-o declarație separată, că este posibil un proces la sfârșitul anului 2022, dacă Google abuzează de presupusul său monopol în vânzările de aplicații pentru dispozitive Android.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

În dezvăluirile sale financiare trimestriale, Google grupează veniturile din aplicații Play cu cele ale altor servicii și contabilizează veniturile publicitare ale magazinului ca parte a unei alte categorii mai largi.

Procurorii generali, precum și dezvoltatorul de aplicații mobile Epic Games și alte părți care dau în judecată separat Google, au susținut că generează profituri uriașe prin Play Store, luând 30% din comision pentru fiecare bun digital vândut în interiorul unei aplicații.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
aplicații mobile