Mark Zuckerberg este chemat în fața Parlamentului britanic pentru a oferi explicații privind folosirea datelor utilizatorilor Facebook de către Cambridge Analytica

Mark Zuckerberg este chemat în fața Parlamentului britanic pentru a oferi explicații privind folosirea datelor utilizatorilor Facebook de către Cambridge Analytica
scris 20 mar 2018

Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, a fost chemat în fața unui comitet din Parlamentul britanic pentru a aduce dovezi privind felul în care au fost folosite datele personale de către Cambridge Analytica, scrie BBC.

Damian Collins, cel care conduce ancheta Camerei Comunelor privind știrile false, a acuzat Facebook că a indus în eroare comitetul, arată news.ro.

Collins l-a somat în scris pe Zuckerberg pentru a oferi explicații: „A venit timpul să ascultăm un director de la Facebook cu destulă autoritate pentru a descrie cu acuratețe acest proces eșuat într-un mod catastrofal”.

De asemenea, în scrisoare sunt criticați și alți conducători de la Facebook care deja au adus dovezi în fața comitetului.

UE: Facebook, Youtube, Twitter și Microsoft fac progrese în combaterea discursurilor de incitare la ură CITEȘTE ȘI UE: Facebook, Youtube, Twitter și Microsoft fac progrese în combaterea discursurilor de incitare la ură

„Comitetul a întrebat în repetate rânduri Facebook despre felul în care companiile obțin și păstrează datele utilizatorilor și în special dacă aceste date sunt luate fără acordul utilizatorilor. Răspunsurile oficialilor dumneavoastră au subestimat constant riscul și au indus comitetul în eroare”, se arată în scrisoare.

Collins a adăugat: „Sper că angajamentul pe care vi l-ați luat la începutul anului de a „repara” Facebook, este ceva reprezentativ pentru dumneavoastră”.

Un răspuns este așteptat până pe 26 martie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
zuckerberg
facebook
analytica