Mark Zuckerberg spune că Facebook nu va deveni o companie media

Mark Zuckerberg spune că Facebook nu va deveni o companie media
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2016

Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook Inc. nu va deveni o companie media, ci va rămâne o platformă din domeniul tehnologiei. Cofondatorul și CEO-ul companiei Facebook a făcut această dezvăluire, luni, în cadrul unei întâlniri cu studenții Universității din Roma, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Un număr tot mai mare de utilizatori se orientează spre rețelele de socializare, precum Facebook și Twitter, pentru a se informa și pentru a citi știri, însă Mark Zuckerberg spune că firma pe care o conduce nu are ambiția de a deveni un furnizor de conținuturi, scrie News.ro.

”Nu, noi suntem o companie din domeniul tehnologiei, nu o companie media”, a spus Zuckerberg, după ce un tânăr student italian l-a întrebat dacă Facebook intenționează să devină un editor de știri online.

Deși a recunoscut rolul pe care Facebook îl are în furnizarea de știri către utilizatori prin conexiunile dintre aceștia și după ce a subliniat avantajele obținerii de informații din părți diferite ale lumii, Mark Zuckerberg a spus: ”Facebook este o companie tech, noi construim instrumentele, noi nu producem niciun conținut”.

FOTO AFI Palace Cotroceni deschide la 1 septembrie un parc de aventură indoor, investiție de 200.000 euro CITEȘTE ȘI FOTO AFI Palace Cotroceni deschide la 1 septembrie un parc de aventură indoor, investiție de 200.000 euro

”Lumea are nevoie de companii de știri, dar și de platforme de tehnologie, așa cum suntem noi, iar noi ne luăm rolul foarte în serios”, a adăugat magnatul american, în cadrul acestei întâlniri cu studenții la Universitatea Luiss din Roma.

Luni, Mark Zuckerberg s-a întâlnit și cu papa Francisc. Aceea a fost cea mai recentă dintr-o serie de întâlniri pe care suveranul pontif le-a avut recent cu unii dintre liderii din Silicon Valley, inclusiv cu CEO-o Apple, Tim Cook, și directorul general de la Alphabet, grupul ce deține Google, Eric Schmidt.

CEO-ul Facebook s-a întâlnit luni și cu prim-ministrul italian Matteo Renzi, care încearcă să modernizeze infrastructura de internet a Italiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
mark zuckerberg
facebook