Meta anunță Community Chats, o nouă funcție de comunicare pentru Facebook și Messenger

Meta anunță Community Chats, o nouă funcție de comunicare pentru Facebook și Messenger
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 sep 2022

Grupurile de Facebook și cele de discuții de pe Messenger vor avea la dispoziție un nou tip de comunicare, ce împrumută principiile de funcționare de la alte aplicații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mark Zuckerberg anunță o nouă facilitate pentru grupurile de discuții. Numită Community Chats, aceasta copiază mai multe elemente de la Discord și alte aplicații de comunicare.

Discuțiile din grupurile de discuții pot fi organizate pe categorii. Categoriile pot fi stabilite în funcție de conținut sau de interesul participanților, iar utilizatorii comunică între ei pe marginea temelor alese, fără să fie neapărat prieteni virtuali.

Google nu va mai produce laptopuri Pixelbook CITEȘTE ȘI Google nu va mai produce laptopuri Pixelbook

Această abordarea aduce un plus de ordine și control pentru marile grupurile care au un număr important de membrii și unde, în mod normal, nu există o organizare a conținutul, iar informația este mai greu de găsit.

Categoriile pot fi create mai mult sau mai puțin nișate. De exemplu, o categorie ar putea fi „Părinți de fete care joacă tenis”. Într-o astfel de categoriei de discuții, părinții pot discuta strict pe acest subiect.

Fiecare utilizator poate adera la categoriile de discuții de care este interesat, ignorând discuțiile despre subiecte care nu sunt de interes. Asta în opoziție cu citirea tuturor mesajelor dintr-un grup de discuții.

Nu lipsește nici suportul pentru video și audio. Pot exista categorii speciale pentru comunicare audio sau video, iar la o sesiune video în cadrul Community Chats pot participa până la 30 de persoane.

După câteva săptămâni de teste, această facilitate va fi implementată atât pentru grupurile de Facebook, cât și pentru grupurile de discuții din Messenger.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
community chats
facebook
messenger