Google lansează primele widget-uri pentru iOS 16

Google lansează primele widget-uri pentru iOS 16
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 sep 2022

Google, rivalul și în același timp partenerul Apple, anunță o serie de widget-uri pentru noul lock screen din iOS 16.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Chiar în ziua în care Apple lansează iOS 16, Google a anunțat disponibilitatea propriilor widget-uri de iOS 16, devenind astfel unul din primii dezvoltatori care face acest lucru.

Mai multe aplicații Google de iPhone, printre care Search, Maps, Drive, Chrome și Gmail, vor oferi noile tipuri de widget-uri introduse de iOS 16, care vor putea fi plasate pe ecranul afișat înaintea deblocării pentru un acces mai rapid la informații și la aplicațiile în cauză.

Google va îmbunătăți calitatea audio a convorbirilor telefonice CITEȘTE ȘI Google va îmbunătăți calitatea audio a convorbirilor telefonice

Widget-urile Google vor fi disponibile în trei formate - circulare, rectangulare și liniare. Acestea vor fi plasate sub ceas ca pictograme sau linii de text care afișează anumite informații succint.

Widget-ul pentru Search permite inițializarea unei căutări direct din lock screen. Căutarea poate fi inițializată prin scrierea textului, o comandă vocală sau o fotografie realizată cu telefonul.

Aplicația Drive are un widget care oferă acces rapid la un document editat frecvent. Un astfel de widget se potrivește modului de focus Work, dacă utilizatorul folosește suita office oferită Google.

Google s-a grăbit să lanseze aceste widget-uri pentru că știe că este important, dacă vrea să-și păstreze și să-și crească numărul de utilizatori, ca aceștia să îi poată accesa cât mai rapid serviciile și aplicații.

În acest moment, noul lock screen este cea mai rapidă cale spre aplicații și servicii și va deveni rapid un „câmp de luptă” pentru dezvoltatori, care vor concura pentru acest spațiu cu scopul de a fi cât mai aproape de utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
widget
ios 16