Meta nu mai dă bani pentru Reels

Meta nu mai dă bani pentru Reels
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 mar 2023

Programul prin care Meta plătea direct creatorii clipurilor video verticale pentru a crește volumul și popularitatea acestora ajunge la final, gigantul american încercând să reducă cheltuielile cât mai mult.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Meta oprește programul de finanțare a creatorilor de clipuri video în formatul Reels (clona de TikTok a companiei americane) și nu va mai plăti pentru motivarea celor care postează filmări care devin foarte populare.

Decizia vizează formatul Reels de pe ambele platforme sociale ale companiei - nu vor mai fi dați bani nici pentru clipurile verticale de pe Instagram, nici pentru cele de pe Facebook.

Meta Platforms ar putea lansa o nouă platformă de socializare cu care să atace dominația Twitter CITEȘTE ȘI Meta Platforms ar putea lansa o nouă platformă de socializare cu care să atace dominația Twitter

Programul a fost lansat în 2021, ca o cale de motiva creatorii de conținut să folosească formatul Reals, iar compania să poată da o replică rapidă celor de la TikTok, care reprezintă principala amenințare pentru platformele deținute de Meta.

Unii dintre creatori, în special cei care ajungeau să atragă foarte multe vizualizări cu Reel-urile publicate, câștigau 10.000, chiar și 35.000 de dolari pe lună strict prin programul derulat de Meta.

Anul trecut, Mark Zuckerberg spunea că formatul Reels a atins o rată anuală a veniturilor de 1 miliard de dolari.

Între timp, compania americană se concentrează pe eficientizarea monetizării și creșterea veniturilor raportate la timpul de vizionare în cazul clipurilor verticale.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
facebook
instagram
reels