Meta pune la dispoziție sistemul de operare al căștilor de realitate virtuală Quest pentru producătorii de dispozitive terți

Meta pune la dispoziție sistemul de operare al căștilor de realitate virtuală Quest pentru producătorii de dispozitive terți
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2024

Meta Platforms pune la dispoziție software-ul care alimentează căștile sale Quest altor producători de dispozitive, în încercarea de a ocupa o poziție mai centrală în dezvoltarea viitoarei tehnologii de realitate virtuală și mixtă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Meta Horizon OS este un sistem de operare re-branded care va aduce capabilități standard, cum ar fi recunoașterea gesturilor, trecerea, înțelegerea scenei și ancore spațiale pentru dispozitivele care rulează pe acesta, scrie News.ro.

Google demarează un program destinat start-up-urilor care vor să inoveze cu ajutorul AI CITEȘTE ȘI Google demarează un program destinat start-up-urilor care vor să inoveze cu ajutorul AI

Compania a declarat că a încheiat un parteneriat cu firme precum Asus și Lenovo, care vor produce dispozitive care utilizează sistemul de operare Meta Horizon.

Meta lucrează, de asemenea, la o nouă cască Quest axată pe jocuri, ”inspirată de Xbox”, conform declarației companiei.

Mișcarea subliniază ambiția CEO-ului Meta, Mark Zuckerberg, de a deține platforma de calcul care alimentează dispozitivele virtuale și de realitate mixtă (VR & MR), similar modului în care Google a devenit un jucător cheie pe piața smartphone-urilor, făcând sistemul său de operare mobil Android open source.

Într-un videoclip postat pe contul de Instagram al lui Zuckerberg, el a prezentat exemple de căști specializate pe care partenerii le-ar putea colabora pentru a le realiza, cum ar fi una ușoară, cu materiale care absoarbe transpirația pentru exerciții, una complet captivantă, de înaltă rezoluție, pentru divertisment și una echipată cu funcții haptice pentru jocuri.

Republic of Gamers de la ASUS dezvoltă o cască pentru jocuri, iar Lenovo lucrează la o cască de realitate mixtă pentru productivitate, învățare și divertisment, folosind sistemul de operare Horizon.

Zuckerberg a spus că ar putea dura câțiva ani pentru ca aceste dispozitive să fie lansate. C

ăștile VR și MR au cunoscut până acum o adoptare limitată, mai ales din partea comunității de jocuri și a unor întreprinderi selectate, care le folosesc pentru instruire sau conferințe de la distanță.

Apple a intrat în această categorie la începutul acestui an, cu căștile sale Vision Pro de 3.499 USD, despre care unii analiști au spus că sunt populare doar pentru utilizatori și entuziaști selectați.

Google, parte a grupului Alphabet, lucrează, de asemenea, la o platformă Android pentru dispozitive VR și MR.

Meta a spus că Meta Horizon OS include Horizon Store, redenumit din Quest Store, pentru a descărca aplicații și experiențe. Platforma va funcționa cu o aplicație mobilă însoțitoare numită acum aplicația Meta Horizon.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
quest