Meta și Ray-Ban lansează o nouă pereche de ochelari inteligenți care pot să efectueze apeluri, să redea muzică, să facă fotografii și să transmită în direct

Meta și Ray-Ban lansează o nouă pereche de ochelari inteligenți care pot să efectueze apeluri, să redea muzică, să facă fotografii și să transmită în direct
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 sep 2023

Parteneriatul dintre Meta și Ray-Ban continuă cu Ray-Ban Meta Smart Glasses, o nouă pereche de ochelari inteligenți care vin cu upgrade-uri important față de modelul anterior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Disponibili din 17 octombrie pentru 300 de dolari, noii ochelari inteligenți, numiți simplu, Smart Glasses, joacă, în principiu, două roluri importante - de căști și de cameră foto/video.

Smart Glasses pot fi folosiți pentru a asculta muzică ce nu este auzită decât de cel care îi poartă, grație unui sistem audio similar celui folosit de Amazon pe Echo Frames.

Apple insistă că Google este cel mai bun motor de căutare online și nu îl promovează doar pentru bani CITEȘTE ȘI Apple insistă că Google este cel mai bun motor de căutare online și nu îl promovează doar pentru bani

Există cinci microfoane, dintre care unul se sprijină pe nasul utilizatorului, ceea ce ar trebui să îmbunătățească semnificativ calitatea sunetului în cazul apelurilor audio și comenzilor vocale.

Sistemul foto este compus din două camere, în dreapta și stângă lentilelor. Acestea pot realizat fotografii de 12MP și pot filma 1080p, ceea ce reprezintă deja un mare plus față de modelul anterior.

Nu lipsesc, bineînțeles, nici funcțiile sociale, precum posibilitatea realizării unui live stream cu noii ochelari bazați pe chipset-ul Snapdragon AR1 Gen 1.

Autonomia ar trebui să fie de 4-6 ore, conform companiei, iar când bateria se descarcă ochelarii inteligenți rămân simpli ochelari. Aceștia pot fi încărcați în carcasa care-i însoțește de opt ori, înainte ca și bateria acesteia să se descarce.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
ray-ban
ochelari inteligenți