Microsoft a descoperit atacuri cibernetice ale hackerilor ruși asupra unor instituții europene, inclusiv din România

Microsoft a descoperit atacuri cibernetice ale hackerilor ruși asupra unor instituții europene, inclusiv din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2019

Microsoft va extinde serviciul său de securitate cibernetică AccountGuard în 12 state din Europa, între care Germania, Franța și Spania, pentru a elimina lacunele de securitate și a proteja utilizatorii din spațiul politic de atacurile hackerilor, care au avut loc și în România, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a detectat recent atacuri produse în perioada septembrie-decembrie 2018, care au avut ca țintă angajați ai Consiliului German pentru Relații Externe și birourile europene ale Institutului Aspen și ale Fondului German Marshall, scrie News.ro.

Atacurile, care au avut ca țintă 104 conturi ale unor angajați din Belgia, Franța, Germania, Polonia, România și Serbia, ar fi fost făcute de un grup numit Strontium, a anunțat Microsoft într-o postare pe blog.

FOTO ANAF trimite plicuri cu popriri pentru sume de 1 leu, deși plicul costă mai mult de atât CITEȘTE ȘI FOTO ANAF trimite plicuri cu popriri pentru sume de 1 leu, deși plicul costă mai mult de atât

Serviciul AccountGuard va mai fi disponibil în Suedia, Danemarca, Olanda, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Portugalia și Slovacia.

Autoritățile din Germania încearcă să crească securitatea cibernetică îninte de alegerile parlamentare europene din luna mai, după furtul de date ale unor politicieni, efectuat de un student în vârstă de 20 de ani, care a scos în evidență vulnerabilitatea celei mai mari economii europene la astfel de atacuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
accountguard