Microsoft a oferit actualizarea la Windows 11, dintr-o eroare, PC-urilor incompatibile

Microsoft a oferit actualizarea la Windows 11, dintr-o eroare, PC-urilor incompatibile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 feb 2023

Pentru a doua oară în mai puțin de un an, posesorii PC-urilor incompatibile cu Windows 11 au fost tentați să facă trecerea la acesta, doar pentru a constata că nu este posibil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Multe PC-uri care rulează versiuni mai vechi de Windows au primit o notificare ce acoperea întreg ecranul și care le transmitea că pot să instaleze Windows 11.

Cei care au încercat să realizeze instalarea sperând că pot trece la cea mai nouă versiune de Windows nu au putut să finalizeze procesul, pierzând doar timpul și frunstrându-se degeaba.

Apple pregătește o versiune cu reclame a propriul serviciu de video streaming CITEȘTE ȘI Apple pregătește o versiune cu reclame a propriul serviciu de video streaming

Întâmplarea a fost povestită de mai mulți utilizatori pe platformele sociale, după care Microsoft a ieșit cu o comunicare în care a recunoscut că oferirea update-ului PC-urilor incompatibile a avut loc dintr-o eroare.

Doar că este a doua eroare similară pe care gigantul american o face în mai puțin de un an, după ce o notificare similară a fost afișată și utilizatorilor înscriși în programul Windows Insider.

Toată această aventură a fost posibilă din cauza cerințelor artificiale impuse de Microsoft pentru trecerea la Windows 11, care, cu puține excepții, are nevoie de procesoare Intel 8th Gen Coffee Lake sau Zen 2 ori mai noi.

Pe de o parte, gigantul american forțează utilizatorii să achiziționeze PC-uri noi, iar pe de altă parte încearcă să-i determine pe cei care folosesc versiuni mai vechi să treacă la Windows 11. Erorile din ultimul an sunt rezultatul celor două strategii care intră în conflict.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 11
pc