Microsoft a prezentat noutățile pe care Windows 10 le va primi cu ocazia următorului update major

Microsoft a prezentat noutățile pe care Windows 10 le va primi cu ocazia următorului update major
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 iun 2017

Microsoft a început testarea publică a unui nou update major pentru Windows 10, ale cărui noutăți devin astfel cunoscute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fall Creators Update este al treilea mare update pe care Windows 10 îl primește din momentul lansări și al doilea pe anul acesta. Alături de foarte multe optimizări și reparații ”sub capotă”, acest update vine și cu câteva noutăți vizibile.

Action Center, centrul de comandă care conține notificări și butoane pentru unele dintre funcțiile de bază ale sistemului de operare, a fost refăcut. Designul rămâne același, însă marea noutate este gruparea notificărilor în funcție de aplicațiile care le-au emis. Dacă până acum notificările erau afișate cronologic, fără a se ține cont de aplicația care le-a generat, în noul update acestea vor fi grupate pe aplicații.

O mai veche funcție din Windows va reveni cu această ocazie, la cererea utilizatorilor. Este vorba de plasarea shortcut-urilor către site-urile preferate direct pe taskbar. Deschiderea site-urilor plasate pe taskbar se va face cu browser-ul Edge, al Microsoft.

De altfel, Edge și Cortana sunt printre aplicațiile proprii pe care Microsoft le-au îmbunătățit în acest update. Edge primește animații noi pentru deschiderea tab-urilor noi, iar Cortana a învățat să creeze automat evenimente în calendar prin scanarea optică a imaginilor.

DOCUMENT Primele măsuri ale noului șef ANCOM: modificare semnificativă a organigramei instituției. Aproape 50 de desființări, înființări și transferuri de direcții, departamente și servicii CITEȘTE ȘI DOCUMENT Primele măsuri ale noului șef ANCOM: modificare semnificativă a organigramei instituției. Aproape 50 de desființări, înființări și transferuri de direcții, departamente și servicii

Tot în acest update este inclusă o nouă tastatură virtuală pentru dispozitivele cu touchscreen care rulează Windows 10. Aceasta beneficiază de predicție a textului și poate sugera cuvintele ce urmează a fi scrise. Aceeași tastatură poate fi folosită pe bază de comenzi vocale – scrierea și unele comenzi de bază pot fi realizate prin dictare (probabil nu și pentru limba română, cel puțin la început).

Microsoft s-a gândit și la fanii emoji-urilor și a simplificat modul în care acestea vor putea fi folosite. Va exista o combinație de taste care va deschide panoul cu emoji-uri pentru ca acestea să fie inserate rapid în mesaje, mail-uri sau posturi pe rețelele sociale.

Fall Creators Update, care include toate aceste noutăți și probabil mult alte schimbări care încă nu au fost descoperite, va fi lansat oficial în luna septembrie. Cei care doresc să-l instaleze până acum, o pot face înscriindu-se în programul Microsoft Insider.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 10
microsoft