Microsoft anunță încă 2.850 de concedieri în următorul an

Microsoft anunță încă 2.850 de concedieri în următorul an
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2016

Gigantul IT Microsoft a anunțat că va reduce personalul cu încă 2.850 de angajați în următoarele 12 luni, astfel că numărul total de disponibilizări ajunge la 4.700, sau 4% din numărul total de angajați, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La finalul lunii mai, compania anunța că va restrânge operațiunile în domeniul smartphone-urilor și va desființa 1.850 de locuri de muncă din această cauză, din care 1.350 de slujbe în Finlanda, scrie News.ro.

La 30 iunie, Microsoft avea 114.000 de angajați cu normă întreagă de muncă.

În 2014, Microsoft a cumpărat divizia de telefoane mobile a Nokia în încercarea, eșuată, de a concura cu Apple sau Samsung.

Directorul general Satya Nadella a reevaluat deja în scădere, aproape integral, valoarea acordului de 9,5 miliarde de dolari convenit cu Nokia, coordonat de predecesorul său Steve Ballmer.

În iulie anul trecut, Microsoft a anunțat că va desființa până la 7.800 de locuri de muncă și va reevalua în scădere valoarea diviziei de telefoane cu 7,6 miliarde de dolari.

Compania anticipează că va finaliza majoritatea măsurilor anunțate până la sfârșitul anului 2016.

EXCLUSIV Rectificare bugetară: Guvernul majorează atât veniturile, cât și cheltuielile cu 3 mld lei, mizând pe creștere ecomomică mai mare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Rectificare bugetară: Guvernul majorează atât veniturile, cât și cheltuielile cu 3 mld lei, mizând pe creștere ecomomică mai mare

Microsoft a anunțat recent că vinde activele în domeniul telefoanelor entry-level către FIH Mobile, subsidiară a Foxconn, și HDM, pentru 350 milioane de dolari. În cadrul acordului, HDM cumpără de la Microsoft dreptul de a utiliza marca Nokia la telefoanele simple, din 2024.

Telefoanele cu sistem de operare Windows au o cotă de sub 1% din piața mondială a telefoanelor mobile. Telefoanele cu sistemul Android au o cotă de 84%, iar cele cu sistemul iOS al Apple - 15%.

Concedierile sunt o nouă lovitură pentru Finlanda, care încearcă să reducă șomajul și să relanseze economia afectată de declinul producției de telefoane mobile Nokia.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft