Microsoft ar putea lansa un rival pentru AirPods

Microsoft ar putea lansa un rival pentru AirPods
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 apr 2019

Microsoft lucrează la o pereche de căști wireless care folosesc formatul căștilor AirPods de la Apple, cu care vor și concura pe piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Informația vine din surse anonime din cadrul companie și, chiar dacă nu are o confirmare oficială, există o logică având în vedere avântul acestei piețe și faptul că Microsoft a lansat și anul trecut o pereche de căști.

Produsul poartă intern numele de cod Morrison, probabil în onoarea solistului Doors, Jim Morrison, considerat o legendă a rock-ului american.

După ce anul trecut a lansat Surface Headphones, Microsoft ar vrea să capitalizeze tehnologia audio pe care a dezvoltat-o și să lanseze două noi tipuri de căști wireless care să funcționeze pe ureche și în ureche.

Tarifele pentru convorbirile din România către statele din interiorul SEE - plafonate CITEȘTE ȘI Tarifele pentru convorbirile din România către statele din interiorul SEE - plafonate

Nu există încă informații privind detaliile tehnice și tehnologiile pe care viitoarele căști le vor oferi, însă, un sistem de estompare a zgomotului exterior și suport pentru asistentul digital Cortana nu au teoretic cum să lipsească.

Nu se știe nici când vor fi lansate și ce nume vor purta pe piață. Un nume facil, care ar putea fi ales eventual de Microsoft pentru viitorul produs, ar fi Surface Buds.

Ca și în alte cazuri, Microsoft intră târziu pe piața căștilor wireless intra auriculare, o piață care, conform Counter Point Research, este deținută de Apple în proporție de 75%, cu 35 de milioane de căști vândute.

Piața acestui tip de căști wireless ar urma să ajungă anul viitor la 129 de milioane de unități, pe măsură ce vor fi vândute de din ce în ce mai mulți producători de smartphone-uri, ca un accesoriu la modă.

viewscnt
Afla mai multe despre
casti
wireless
microsoft