Microsoft conduce clasamentul Thomson Reuters al primilor 100 lideri în tehnologie

Microsoft conduce clasamentul Thomson Reuters al primilor 100 lideri în tehnologie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 ian 2018

Thomson Reuters, compania-mamă a agenției de știri Reuters, a publicat miercuri primul său clasament al celor mai mari 100 de lideri în tehnologie la nivel global. Microsoft ocupă locul întâi, podiumul fiind completat de Intel și furnizorul de echipamente de rețea Cisco Systems.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Topul “100 Lideri Globali în Tehnologie” identifică cele mai de succes companii din tehnologie, atât din punct de vedere financiar, cât și la nivel organizațional.

Primele 7 locuri sunt ocupate de companii americane. De altfel, 45% dintre companiile incluse în top au sediul în SUA, notează Reuters.

Încercările Facebook de a limita răspândirea știrilor false au avut efectul opus CITEȘTE ȘI Încercările Facebook de a limita răspândirea știrilor false au avut efectul opus

Pe locul al patrulea se află Apple, urmată de compania-mamă a Google, Alphabet, International Business Machines Group (IBM) și Texas Instruments, producător de semiconductori și circuite integrate cu venituri anuale de 13 miliarde de dolari.

Taiwan Semiconductor Manufacturing ocupă poziția a opta, fiind urmată de gigantul german din domeniul software SAP și furnizorul de servicii de outsourcing și consultanță Accenture, care are sediul la Dublin, în Irlanda.

Următoarele 90 de companii incluse în top nu sunt ierarhizate, însă lista include nume precum Amazon, Facebook, Tencent, Samsung Electronics, Nokia și Oracle.         

Clasamentul a fost întocmit pe baza unui algoritm care măsoară performanțele companiilor în opt domenii: financiar, management și încrederea investitorilor, risc și rezistență, conformare legală, inovație, oameni și responsabilitate socială, impactul asupra mediului și reputație.

47 dintre cele 100 de companii au sediul în America de Nord, 38 în Asia, 14 în Europa și 1 în Australia.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
top 100 lideri tehnologie
intel
cisco systems
thomson reuters