Microsoft dezvoltă un chatbot pentru Xbox

Microsoft dezvoltă un chatbot pentru Xbox
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 apr 2024

Consola Xbox va avea în curând propriul chatbot, care va fi folosit pentru automatizarea sarcinilor de suport tehnic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Microsoft testează în prezent un chatbot pentru consolele de jocuri Xbox, susțin surse din cadrul companiei citate de The Verge.

Chatbot-ul va răspunde la întrebările care în mod normal ar fi ajuns la reprezentanții suportului tehnic și pare să facă parte dintr-un efort mai amplu al companiei de a-și dota consola de jocuri cu inteligență artificială.

AI-ul Copilot va rula local pe PC-urile cu Windows CITEȘTE ȘI AI-ul Copilot va rula local pe PC-urile cu Windows

Numit, se pare, Xbox AI, chatbot-ul deține cunoștințe legate de conținutul paginilor de suport tehnic și este conectat la ecosistemul consolei.

Astfel, acesta poate răspunde la întrebările utilizatorilor și va putea soluționa inclusiv sarcini avansate, precum returnarea achizițiilor și transferarea înapoi a banilor plătiți.

Deocamdată, chatbot-ul este testat cu un număr limitat de utilizatori, test care a fost confirmat și de reprezentanții companiei.

„Prototipul face mai ușor și mai rapid pentru jucători să obțină ajutor cu subiecte de asistență, folosind limbajul natural și preluând informații din paginile de asistență existente” spun cei de la Microsoft.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
ai
chatbot
xbox