Microsoft își va dezvolta propriul magazin de jocuri mobile

Microsoft își va dezvolta propriul magazin de jocuri mobile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 mar 2023

Când legislația europeană și cea din alte regiuni va forța Google și, mai ales, Apple să ofere acces la magazine alternative, Microsoft va fi pregătită să-și lanseze propriul magazin de jocuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft vrea să lanseze un magazin de jocuri pentru dispozitivele mobile, care să concureze cu Play Store și App Store al celor de la Google respectiv Apple, anunță Phil Spencer, șeful Microsoft pe partea de jocuri.

Într-un interviu acordat pentru Financial Times, Spencer spune că ambițiile companiei în acest sens vor beneficia de Legea Pieței Digitale, care va intra în vigoare în cadrul Uniunii Europene din martie anul viitor.

Epic Games, amendă pentru păcălirea utilizatorilor cu microtranzacții CITEȘTE ȘI Epic Games, amendă pentru păcălirea utilizatorilor cu microtranzacții

Viitoarea legislație va obliga Google și Apple să-și deschidă sistemele de operare pentru a permite funcționarea magazinelor alternative de aplicații și jocuri.

Google permite funcționarea magazinelor alternative pe Android, însă, până acum, niciunul dintre acestea nu a reușit să creeze o concurență semnificativă pentru Play Store.

Pretențiile Microsoft pe zona de gaming sunt legate de Xbox, compania sperând că va putea să ofere acces la propriile titluri și cele ale partenerilor pe toate platformele majore.

În ultimii ani, Microsoft a cumpărat numeroase studiouri de jocuri. În afară de Activision Blizzard, a cărei achiziției nu a fost încă finalizată, gigantul american a cumpărat studiouri precum Ninja Theory, Playground Games și Zenimax Media.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
jocuri
magazin
android
iphone