Microsoft lansează o tabletă de 10 inch care să concureze cu iPad

Microsoft lansează o tabletă de 10 inch care să concureze cu iPad
scris 10 iul 2018

Microsoft revine pe nișa tabletelor ieftine, cu Surface Go, o tabletă cu ecran de 10 Inch care are un preț de plecare de 399 de dolari.

Noua Surface Go păstrează în mare designul și construcția de la Surface Pro, versiune care există pe piață încă din 2014. Marginile din jurul ecranului au rămas late, cel puțin pentru 2018, însă colțurile sunt puțin mai rotunjite.

Surface Go păstrează și alte elemente de la Surface Pro. Proporțiile ecranului rămân aceleași – 3:2 cu o rezoluție de 1800 x 1200 pixeli. Nu lipsesc nici stativul pentru fixare, camera frontală folosită pentru recunoaștere facială sau portul proprietar pentru încărcare.

La baza noii tabele stă un procesor Intel Pentium Gold 4415Y. Memoria RAM poate fi de 4 GB sau 8 GB, iar în ceea ce privește spațiul de stocare se va putea opta între 64 GB sau 128 GB.

Firma de software a retailerului online elefant.ro a raportat afaceri de peste un milion de lei în 2017, anul înființării CITEȘTE ȘI Firma de software a retailerului online elefant.ro a raportat afaceri de peste un milion de lei în 2017, anul înființării

Utilizatorii vor putea cumpăra separat o carcasă cu tabletă integrată pentru noua tabletă, despre care Microsoft spune că oferă o experiență de scris similară cu cea de la PC. În funcție de culoare, aceasta poate costa între 99 și 129 de dolari.

În mod implicit, Surface Go rulează Windows 10 S, versiune care nu permite decât instalarea aplicațiilor din magazinul oficial. Din fericire, utilizatorii au posibilitatea activării gratuite a versiunii complete de Windows.

Noua tabletă Surface Go va fi disponibilă pentru precomenzi din 10 iulie, iar livrările vor fi făcute în luna august.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
surface
windows 10