Microsoft lansează un antivirus pentru smartphone

Microsoft lansează un antivirus pentru smartphone
scris 24 iun 2020

Versiunea mobilă a antivirusului care protejează PC-urile cu Windows, Microsoft Defender, este disponibilă acum pe smartphone-urile cu Android.

Așa cum a anunțat la începutul anului, Microsoft își lansează antivirusului pe platformele mobile, începând cu Android, unde este disponibilă acum o versiune Preview a acestuia.

Microsoft Defender pentru smartphone vine, în plus față de sistemele de protecție implementate deja de Google, cu scanarea pe bază de semnătură. Aceasta poate depista malware și așa-zisele aplicații nedorite.

Piața de monitoare din România a crescut CITEȘTE ȘI Piața de monitoare din România a crescut

Antivirusul promite și protecție antiphishing. Acesta va bloca link-urile către site-uri considerate nesigure primite prin SMS, email și aplicații de chat precum WhatsApp și Telegram.

De asemenea, Microsoft Defender folosește tehnologia SmartScreen pentru a bloca conexiunile la internet nesigure pe care aplicațiile malițioase le folosesc fără cunoștința utilizatorului.

Noul produs antivirus Microsoft vine la mai bine de un an după lansarea unui versiuni pentru Mac-uri și va fi urmată, nu știe deocamdată când, de o versiunea pentru iOS.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
antivirus
android