Microsoft lansează un update pentru Windows 10 care aduce noutăți semnificative

Microsoft lansează un update pentru Windows 10 care aduce noutăți semnificative
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 apr 2016

Microsoft a lansat un update pentru PC-urile și dispozitivele mobile care rulează Windows 10, update care aduce facilități noi și îmbunătățiri pentru funcțiile existente.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

O parte din noutățile aduse de noul update au fost prezentate în cadrul conferinței Build și vizează dispozitivele folosite cu un Pen. Înlocuitorul bătrânului stylus va beneficia de suportul software necesar desenării, creării însemnărilor de mână și adnotărilor făcute direct în cadrul unor aplicații precum browser-ul Edge, aplicația Maps sau suita Microsoft Office.

Pentru prima oară, dispozitivele la care este conectat un Pen vor afișa noul Windows Ink Workplace - o zonă în care sunt grupate aplicațiile care oferă suportul necesar folosirii Pen-ului. Noul Windows Ink Workplace va putea fi accesat direct de pe taskbar.

Pentru creativi, Windows Ink Workplace va include și un ruler digital, pentru măsurători și pentru trasarea liniilor drepte folosind Pen-ul.

O nouă facilitate numită Screen Sketch va permite folosirea Pen-ului pentru scrierea și desenarea direct pe imagini precum capturile de ecran. Tot doar folosind Pen-ul utilizatorul va putea decupa imaginile respective.

Un mic update primește și aplicația Sticky Notes, cea care permite crearea rapiă a unor notițe. Acest update aduce opțiuni de personalizare a aspectului, însă Microsoft promite că și utilitatea acestora va crește în curând, prin integrarea cu Cortana și Bing.

Prin acest update, Microsoft aduce modificări și meniului Start. Lista celor mai folosite aplicații va fi integrată în meniul ”All Apps”. De asemenea, reorganizarea de primăvară gândită de Microsoft va duce și la schimbarea locurilor în care utilizatorii vor găsi funcții importante precum Settings, Power și File Explorer (fostul Windows Explorer).

Pentru cei care folosesc Cortana, o noutate importantă ar putea fi faptul că aceasta va fi accesată direct din Lock Screen. Asta înseamnă că utilizatorii de telefoane și tablete cu Windows 10 vor putea apela la asistentul virtual Cortana fără a debloca ecranul.

Jocurile pe dispozitivele mobile vor devansa consolele și PC-urile CITEȘTE ȘI Jocurile pe dispozitivele mobile vor devansa consolele și PC-urile

Alte componente ale sistemului de operare care primesc minore îmbunătățiri sunt căutarea, Taskbar, Action Center, Notifications, Settings și Lock Sceen.

Conform celor de la Microsoft, prin optimizările făcute, dispozitivele care folosesc acumulatori vor beneficia de o autonomie mai bună. Cum Microsoft nu spune și cu cât va fi autonomia mai bună, cel mai probabil sunt diferențe minore.

Noul update este deocamdată disponibil doar celor înscriși în programul Windows Insider, urmând ca ulterior să fie instalat pe toate dispozitivele care rulează Windows 10.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 10
microsoft