Până să se impună Microsoft pe mobile, va fi asediată de Google pe desktop: majoritatea aplicațiilor de Android vor rula pe Chrome OS

Până să se impună Microsoft pe mobile, va fi asediată de Google pe desktop: majoritatea aplicațiilor de Android vor rula pe Chrome OS
scris 25 apr 2016

Sistemul de operare pentru desktop al celor de la Google, Chrome OS, ar putea rula în curând aproape toate aplicațiile de Android.

Facilitatea nu a fost anunțată oficial de către Google, ci utilizatorii au fost cei care au descoperit indicii care duc către această concluzie.

Pentru o perioată limitată, în cadrul meniului de configuare al Chrome OS a fost afișată o opțiune care, odată activată, ar trebui să permită instalarea aplicațiilor de Android pe Chrome OS.

Opțiunea amintită a dispărut după scurt timp. Fiind o pagină web, Google poate controla de la distanță conținutul acesteia, ca și al întregului sistem de operare. Însă odată infromația ajunsă publică, utilizatorii au început "să sape" și așa a fost descoperită în codul sursă al sistemului de operare o mențiune care vorbește de accesul la peste un milion de aplicații de Android.

Până să se impună Microsoft pe mobile, va fi asediată de Google pe desktop: majoritatea aplicațiilor de Android vor rula pe Chrome OS

Este clar că Google lucrează la o modalitate de extindere a ecosistemul Chrome OS. Tradițional, sistemul de operare pentru desktop al celor de la Google rulează doar aplicații online, fiind construit în jurul browser-ului Chrome.

Facebook va permite dezvoltatorilor să creeze chatbot-uri pentru serviciul de mesagerie CITEȘTE ȘI Facebook va permite dezvoltatorilor să creeze chatbot-uri pentru serviciul de mesagerie

Accesul la Play Store și la multitudinea de aplicații dezvoltate în mod normal pentru Android ar putea juca un rol important în creșterea popularității lui Chrome OS, un sistem de operare care, tocmai din cauza utilității sale limitate, este evitat de majoritatea utilizatorilor.

Suportul pentru Play Store ar putea fi un prim pas în unificarea celor două sisteme de operare, ceea ce ar duce la un singur sistem de operare Google, care să ofere un ecosistem unitar pe toate tipurile de dispozitive, de la smartphone, la PC.

Totodată, un sistem de operare cu un ecosistem atât de bogat va reprezenta o amenințare pentru Microsoft care încearcă, la rândul ei, unificarea zonei de desktop cu cea de mobile, dar plecând dinspre desktop.

Facebook ar putea include un serviciu de plăți în aplicația Messenger CITEȘTE ȘI Facebook ar putea include un serviciu de plăți în aplicația Messenger

Însă, pentru a deveni un sistem de operare rival Windows-ului, Chrome OS mai are nevoie de aplicații care să ofere o utilitate similară celor dezvoltate pentru Windows. Iar asta se poate obține fie prin aplicații native, fie prin aplicații universale, cum încearcă Microsoft cu Windows 10.

Este foarte posibil ca mai multe informații despre rularea aplicațiilor de Android pe Chrome OS să aflăm luna viitoare, când Google va organiza tradiționala conferință anuală dedicată dezvoltatorilor, Google I/O.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome os
android
aplicatii